Dodeljene Oktobarske nagrade, ovacije Žarku Ivkoviću

Dan opštine Vlasotince obeležen je danas svečanom sednicom skupštine opštine na kojoj su uručena tradicionalna oktobarska priznanja. Ove godine slavi se i 75 godina od oslobođenja od fašizma, a u tom ratu učestvovalo je 3600 Vlasotinčana. U osmominutnom dokumentarnom filmu sažeti su rezultati rada lokalne samouprave između dva oktobra, čiji je zamah usporila pandemija korona virusa.

Predsendik opštine Bratislav Petrović rekao je da zbog toga neizvesnost provejava i u kratkoročnim, a kamoli u dugoročnim planovima.

-Zato ćemo raditi bez velikih obećanja, ali uz puno truda i zalaganja. Završićemo započete projekte i izraditi nove, one za kojima postoji realna potreba stanovništva. Namera je da i ubuduće ulažemo u sve oblasti života, a koliko i u kojoj meri zavisiće od raspoloživih sredstava. Zbog toga je važno da očekivanja prilagodimo novoj realnosti – rekao je predsednik vlasotinačke opštine.

Oktobarsko priznanje u vidu diplome 10.oktobar pripalo je Crvenom krstu Vlasotince, Kovid ambulanti Doma zdravlja, Timu za humanitarne akcije PU „Milka Dimanić“, državnom sekretaru Ministartsva zdravlja prof.dr Berislavu Vekiću, načelniku Štaba za vanredne situacije Ivanu Stankoviću i radniku Centra za socijalni rad Snežani Daskalović.

Diploma „10.oktobar“ sa novčanom nagradom od 50.000 dinara pripala je Žarku Ivkoviću, „srebrnom momku“ sa Međunarodne Mendeljejeve hemijske olimpijade, sada studentu hemije u Nišu. Prisutni su ovacijama i dugim aplauzom nagradili Žarka.

Pre dodele diploma, predsendik SO Vlasotince Milan Jović podsetio je da su najveće opštinsko priznanje zaslužili i zaposleni u PU „Milka Dimanić“ koji su sa građanima i roditeljima evakuisali decu nakon izbijanja požara u objektu Dečja radost.

-Želim da poručim zaposlenima da ih sledeće godine čeka to priznanje jer su ove godine sve procedure oko izbora bile završene, a onda je došlo do požara – rekao je Jović.

U ime dobitnika oktobarskih diploma emotivnim govorom zahvalio se načelnik Štaba za vanredne situacije i major Vojske Srbije u rezervi Ivan Stanković.

-Dragi prijatelji, dozvolite mi da ovo svoje obraćanje i izraz lične zahvalnosti upotpunim jednim vojničkim pozdravom – Služimo Srbiji. Biću slobodan da ovaj pozdrav dopunim još jednim, za mene veoma važnim – Služimo Vlasotincu. To je misao koju mi, Vlasotinčani stalno moramo da imamo na umu , da je ponavljamo i stalno se prema njoj vladamo i to ne samo mi koji se bavimo javnim poslovima već svi, bez obzira na to čime se bave – poručio je Stanković.

Trio gimnazijalki, Mila Mitić, Petra Dimanić i Milena Krstić izveo je pesmu „Oj, Srbijo mila mati“, a Mila Mitić govorila je i Prkosnu pesmu Dobrice Erića. Ovogodišnja svečanost održana je u prisustvu odbornika, rukovodstva lokalne samouprave i dobitnika priznanja, bez zvanica iz drugih oblasti života, zbog primene protivepidemijskih mera.

 

Objavljeno: 10.10.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca