Dodeljene sportske nagrade Vlasotinca za 2022. godinu

Najbolji sportista Vlasotinca u 2022.godini je Bogdan Zdravković, Atletski klub Vlasotince.

Najbolja sportistkinja je Anđela Đikić takođe iz Atletskog kluba Vlasotince.

Priznanje za vrhunski sportski rezultat, ostvaren u sportskim organizacijama van teritorije opštine Vlasotince u 2022. godini, dobio je Stevan Stamenković, kondicioni trener Odbojkaškog kluba „Fino Kapošvar“ iz Kapošvara u Mađarskoj.

Sportske nade Vlasotinca u 2022.su:
Veljko Stamenković (FK Vlasina),
Janja Stojiljković – SU Pokret,
Julija Mančić (ŽFK Rosulja 2014),
Kristina Milenković i Una Gligorijević (AK Vlasotince),
Nikola Momčilović (ŠK Vlasotince),
Mateja Ignjatović (KBK Vlasotince),
Mihajlo Stojiljković SU Akademija Vlasina i
Luka Stojković (OKK Vlasotince).


ORK Vlasotince, najbolji u 2022. godini

Najbolji sportski klub u godini na izmaku je Omladinski rukometni klub Vlasotince, a najbolji trener Aleksandar Cecić (Ženski rukometni klub Vlasotince).Priznanje za najboljeg sportskog radnika pripalo je Saši Iliću, predsedniku Sportskog udruženja Rosulja.

Sportski savez opštine Vlasotince dodelio je zahvalnice uspešnim sudijama, Stefanu Đokiću,sudiji prve lige Srbije u fudbalu i Ivanu Goluboviću, nacionalnom rukometnom sudiji. Za doprinos u razvoju sporta na teritoriji opštine Vlasotince nagrade su dodeljene Opštini Vlasotince, SRC Vlasina i Samostalnoj zanatskoj radnji Rollopro iz Vlasotinca.

Predsednik Sportskog saveza Milan Ristić oceni je sportsku 2022.kao uspešnu.

-Ponosan sam na sve naše klubove, pojedince akcije koje smo organizovali u saradnji sa Sportskim savezom Srbije – rekao je, između ostalog, Ristić.Bratislav Petrović, predsednik opštine Vlasotince

Predsednik opštine Bratislav Petrović čestitao je dobitnicim sportskih priznanja, a za sportske radnike imao je jednu molbu.

-To je da više pažnje posvetimo mladim generacijama, mlađim selekcijama u našim klubovima i da pojačamo napore na tome da što više dece dovedemo na sportske terene. Svrha ulaganja u sport je, po meni, da se angažuje što više mladih ljudi, da mi kao zajednica uložimo dodatne napore da ih kroz sport učimo pravim vrednostima – rekao je Petrović.

On je dodao da je budžetom za 2023. za sport opredenjeno 40 miliona dinara za redovne programe, a da li će biti novca i za posebne programe zavisiće od stanja u opštinskoj kasi i prioriteta u njoj.Dodelu godišnjih sportskih nagrada Sportski savez opštine Vlasotince tradicionalno organizuje već više od tri decenije.

Pogledajte galeriju fotografija sa izbora na našoj fejsbuk stranici na sledećem linku:
Klikni ovde


 

Objavljeno: 28.12.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca