Dodeljene sportske nagrade za 2021. godinu – Anđela i Bogdan najbolji

Šahistkinja Anđela Dinić i atletičar Bogdan Zdravković najbolji su sportistkinja i sportista Vlasotinca u 2021.godini, a ORK Vlasotince najbolji je klub u varoši na Vlasini u godini za nama, saopšteno je na sinoćnjoj dodeli nagrada Sportskog saveza opštine Vlasotince.

Najbolji trener je Miloš Mitov, Atletski klub „Vlasotince“, a najbolji sportski radnik Radovan Stanković, Fudbalski savez opštine Vlasotince.

Poseban rezultat u 2021. na velikim takmičenjima ostvario je Živan Šušulić, šahovski klub Vlasotince. Posthumno priznanje dodeljeno je Dušanu Krstiću, osnivaču OK Vlasina, za veliki doprinos razvoju odbojke. Nagrade za uspehe u godini na izmaku dobile su i sportske nade Vlasotinca:

Danilo Miljković – FK Vlasina
Mihailo Momčilović – ŠK Vlasotince
Helena Todorović – SU Pokret
Luka Todorović – FK Mladost
Sara Stanković – ŽFK Rosulja 2014
Dušan Todorović – AK Vlasotince
Anđela Đikić – AK Vlasotince
Darko Jovanović – KBK Vlasotince
Mihajlo Stojiljković – SU Akademija Vlasina


Nagrade saradnicima Sportskog saveza, za doprinos u razvoju sporta na teritoriji opštine Vlasotince pripale su ove godine opštini Vlasotince, Kulturnom centru, Sportsko-rekreativnom centau Vlasina, Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince i Mesnoj zajednici Ladovica.

Ovom prilikom, Sportski savez priredio je i izložbu fotografija o svojim aktivnostima u ovoj godini. Predsednik saveza Milan Ristić istakao je dobru saradnju sa sportistima i podsetio na aktivnosti koje je savez organizovao u ovoj godini, a koje su novina u odnosu na prethodne godine. Reč je o oštinskim i regionalnim seoskim sportskim igrama, regionalnom takmičenju Sport u policiji, učešću u Evropskoj nedelji mobilnosti i takmičenju Brzinom do zvezda.

Opština Vlasotnce u okviru redovnih i posebnih programa u sportu nastoji da podrži aktivnosti klubova i pojedinaca i doprinese razvoju sporta, rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.Milan Ristić dodeljuje pehar Jovici Jovanoviću, predsedniku ORK Vlasotince, najboljem klubu za 2021. godinu

-U budžetu opštine Vlasotince, koji smo ove nedelje usvojili, predvideli smo za redovne programe finansiranja u sportu 35 miliona dinara. Tokom godine, ukoliko se ukažu mogućnosti, realizovaćemo i vanredne programe finansiranja sportskih klubova. Koliko sam upoznat, od ove godine imaćemo tri nova kluba koja će konkurisati za sredstva – rekao je Petrović.

Na početku skupa, minutom ćutanja, prisutni su odali poštu nedavno preminulom istaknutom sportskom radniku Dušanu Krstiću, osnivaču Odbojkaškog kluba Vlasina.

Video sa dodele nagrada na sledećem linku.


 

Objavljeno: 24.12.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca