Dodeljene Vukove diplome u školi 8.oktobar u Vlasotincu

Povodom dodele predstižnog odlikovanja Vukove diplome, u školi „8. oktobar“ priređen je svečani prijem. Pored najboljih odlikaša svečanosti su prisustvovali njihovi roditelji kao i mnogi nastavnici.

Pre uručivanja Vukovih diploma, sve prisutne je pozdravila direktorka škole Svetlana Kocić, koje je istakla da su učenici svoj prvi veliki korak u životu, kao i u svom školovanju uspešno savladali, ali da su pravi izazovi tek pred njima u njihovim daljem školovanju. Istovremeno, ona je naglasila da su ponos ne samo roditelja i škole, već i ponos grada. Inače, iz pet odeljenja, vukovu diplomu je dobilo njih 28.

Na svečanosti su nagrađeni učenici koji su dobitnici raznih priznanja tokom osmogodišnjeg školovanja. U skladu sa tradicijom, i ove godine izabran je najbolji učenik za predhodne četiri godinu. Laskava titula „đak generacije“ pripala je Jeleni Milosavljević. Vidno uzbuđena, zahvalila se na priznanju i istakla da su joj tokom školovanja u mnogome pomogli nastavnici, učiteljica i naravno njena porodica.

Za najboljeg sportistu izabran je Dimitrije Petrović, on je obraćajući se svima bio veoma kratak i samo se zahvalio, jer njegov kvalitet dolazi do izrađaja na sportskim terenima.

Kolektiv ove škole po prvi put je posebno nagradio učenicu Aleksandru Stojanović, koja tokom četvorogodišnjeg školovanja, tj. od petog do osmog razreda, nije imala nijedan izostanak.

 

Objavljeno: 10.06.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca