Dodeljeni ugovori za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova

Građani, njih 130 i izvođači radova, njih 11, kojima su odobrena sredstva na Konkursu za sufinansiranje mera energetske sanacije dobili su danas ugovore i već sutra mogu da krenu u realizaciju poslova. Na konkurs je pristiglo 169 prijava građana, 39 je odbačeno zbog nepotpune dokumentacije ili naknadne provere na terenu. Na raspolaganju je bilo 8 miliona dinara iz lokalnog i republičkog budžeta za šest mera energetske sanacije, a obezbeđena su i dodatna sredstva za sufinansiranje.

-Ove godine, da bismo sagledali sve one koji su se javili na konkurs, a ispunjavaju uslove, izdvojili smo iz opštinskog budžeta dodatnih skoro 10 miliona dinara, kako bismo podržali energetsku sanaciju objekata – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović. On je dodao da smo svi, više nego ikada, svesni činjenice da je neophodno štedeti energiju.

-Nismo hteli da obeshrabrimo sve one koji su u svom kućnom budžetu već odvojili sredstva za energetsku sanaciju i zato smo se opredelili za dodatna ulaganja u ovu oblast – izjavio je rukovodilac Programa energetske sanacije i zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić. On je dodao da se očekuje da će i u narednom periodu biti novih konkursa za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova.

Koordinator komisija koje su radile na sprovođenju konkursa, od kojih je jedna terenska, Marinko Đorđević, rekao je da su one imale obiman posao i da se taj posao ne završava sa okončanim konkursom već sa realizacijom ugovora.

Najveće interesovanje bilo je za zamenu spoljne stolarije, potom za termičku izolaciju, zamenu kotlova i ugradnju

 

Objavljeno: 03.11.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca