Dodelom oktobarskih priznanja obeležen Dan opštine Vlasotince

Dodelom oktobarskih priznanja, danas je u Vlasotincu obeležen Dan opštine. Diplome „10.oktobar“ dobili su Dom zdravlja, Tehnička škola, OŠ „Božidar Miljković“ u Gornjem Prisjanu, Centar Ministarstva odbrane Leskovac, ministar bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, hirurg onkolog prof.dr Nebojša Ivanović i direktor OŠ „8.oktobar“ Svetlana Kocić.

Oktobarsko priznanje u obliku pohvale sa novčanom nagradom od 10.000 dinara pripalo je studentu Vojne akademije Dušanu Miljkoviću, učenicima generacije Tehničke škole i Gimnazije Dimitriju Stevanoviću i Sretenu Živkoviću, Hristini Jović, mladom sportisti Bogdanu Zdravkoviću i učenicama Tehničke škole Emiliji Stanković, Andrijani Dimitrijević i Anđeli Stojanović za učeničko preduzetništvo.


dr Nebojša Ivanović

– Velika je čast i zadovoljstvo dobiti ovakvo priznanje u svom rodnom mestu. Gledajući spisak ostalih dobitnika, primetio sam da dominiraju oni iz oblasti obrazovanja što svedočći o brizi koja se poklanja mladima – rekao je obraćajući se u ime dobitnika čuveni hirurg onkolog dr Nebojša Ivanović.

Brojne goste pozdravio je predsednik Skupštine opštine Bratislav Petrović, a pre obraćanja predsednika opštine Zorana Todorovića prikazan je desetominutni film o infrastrukturnim ulaganjima u vlasotinačku opštinu između dva oktobra. Reč je o sumi od blizu 1,8 milijardi dinara koja čini zbir uložerih sredstava iz opštinskog i republičkog budžeta, Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i donatorskih sredstava.Zoran Todorović, predsednik opštine Vlasotince

– Činjenica da smo od prošlog do ovog oktobra investirali u Vlasotince i okolinu milijardu dinara i da uz rekonstrukciju puta Vlasotince – Svođe ta suma iznosi milijardu i 767 miliona dinara uloženih u infrastrukturu naše opštine– govori mnogo o dvema stvarima. Prva , da smo vredno radili da obezbedimo projekte i sredstva za njih, a druga, mnogo važnija, da sličnih infrastrukturnih ulaganja nije bilo u poslednje dve decenije u Vlasotincu i okolini. Kada smo sistematizovali podatke da bismo vam ih prezentovali, došli smo do brojke od 52 projekta za godinu dana, što u proseku znači jedan projekat nedeljno. Mnogi, naravno, traju duže, ali dozvolite da budem neskroman i da kažem da je ta brojka za poštovanje – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

On je naglasio da svaki od projekata ima značaj za određeni broj ljudi, ali da smatra da projekti poput regulisanja vodosnabdevanja, rekonstrukcije javne rasvete i najfrekventnijih ulica, kao i izgradnja mosta u Konopnici spadaju u najznačajnije.

– Uvođenjem reke Rastavnice u vodozahvat rešili smo pitanje vodosnabdevanja i u danima kada je Vlasina zamućena, za one stanovnike koji se vodom snabdevaju iz gradskog vodovoda. Radi se i strudija koja treba da predoči mogućnosti za regulisanje vodosnabdevanja u celoj opštini – dodao je Todorović uz konstataciju da kada ima tako mnogo projekata ima i nepredviđenih situacija.

– Ove godine najviše smo ih imali u slučaju rekonstrukcije i dogradnje sale Kulturnog centra. Zbog primedbi ljudi iz struke, mislim na one u oblasti pozorišnog stvaralaštva, menjali smo projekat kako bismo ga prilagodili i scenski manjim predstavama. Zatim, umesto planiranih radova u podrumskom delu zgrade, morali smo, zbog neobezbeđenih temelja susednih objekata, da izmenimo projekat i dogradimo drugi sprat . Bilo je tu još mnogih situacija zbog kojih nam je i Ministartsvo kulture, koje sufinansira projekat, produžilo rok do kraja godine. Na kraju, verujem da će to biti jedan reprezentativni objekat – zaključio je predsednik vlasotinačke opštine.Marko Milisavljević, Milan Jovanović

Zbog pomenute rekonstrukcije sale Kulturnog centra današnja svečana sednica održana je u sali opštine. Nju je uveličao bas bariton Marko Milisavljević, uz klavirsku pratnju Milana Jovanovića. Oni su, osim himne Srbije na početku, izveli i numere Pukni zoro, Tamo daleko i Oči čarnije, na kraju programa.

Inače, u filmu o ulaganjima između dva oktobra prvi put su prikazani izuzetni panoramski kadrovi Vlasotinca i okoline, koje je dronom zabeležio autor brojnih dokumentarnih filmova Nebojša Ilić Ilke.


 

Objavljeno: 10.10.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca