Dom zdravlja – Rad trijažnog centra

Trijažni centar za respiratorne infekcije i febrilna stanja, pri Domu zdravlja u Vlasotincu, koji radi u prostorijama specijalističke službe, otvoren je od 7 do 19 sati. U njemu rade dve ekipe sa pacijentima koji imaju respiratorne infekcije i temperaturu.

Nakon 19 sati taj posao preuzima jedna ekipa lekara i tehničara Službe hitne pomoći, dok druga ide na teren, kaže direktor ustanove Milena Stanković Mitrović. Dodaje da medicinsko osoblje ima zaštitna odela, posebne maske, vizire, naočarare i kaljače.

-Nakon nove naredbe o radu trijažnog centra, morali smo da se reorganizujemo. Ne lišavamo nikoga usluge, pacijenti sa temperaturom i respiratornim infekcijama idu u trijažni centar, ostali u Dom zdravlja, kao i do sada.

Međutim, više ne kontrolišemo ulaz broja pacijenata u Dom zdravlja. Na njihovoj svesti i savesti je da li će imati razumevanja za situaciju i da li će dolaziti u ustanovu samo u slučaju da je to zaista neophodno. I naš sistem je prenapregnut, svi su iscpljeni – kaže direktor Doma zdravlja.

Ona ističe da su mladi lekari u ovoj ustanovi poneli veliki deo posla i da su na delu položili Hipokratovu zakletvu.

 

Objavljeno: 01.04.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca