Donja Stražava pobednik regionalnih Seoskih igre Sportskog saveza Srbije

Proteklog vikenda u Vlasotincu na sportskim terenima Sportsko-rekreativnog centra „Vlasina“ održane su regionalne Seoske igre Sportskog saveza Srbije na kojima su učestvovale četiri ekipe, koje su na svojim opštinskim odnosno gradskim takmičenjima izborili dalji plasman. Najbolja ekipa bila je iz sela Donja Stražava iz Prokuplja, koja je izborila plasman na republičkom takmičenju. Finalno, republičko takmičenje biće održano početkom septembra u Požarevcu. Kao i na prethodnim takmičenjima ekipe su se takmičile u 11 disciplina i to: bacanje s ramena, skok iz mesta, nadvlačenje konopca, obaranje ruku, nadvlačenje štapa, poligon – trčanje preko prirodnih prepreka, narodno rvanje, trka u džakovima, mali fudbal, odbojka i šah.

Opštinu Vlasotince na regionalnom takmičenju predstavljala je ekipa iz Stajkovca, koja je bila najbolja 25. juna i osvojila prvo mesto na opštinskim Seoskim igrama Sportskog saveza Srbije.

Regionalno takmičenje počelo je intoniranjem državne himne „Bože pravde“ koju je izvela Marta Stanković, a program je spletom igara iz Srbije upotpunio i folklorni ansambal „Sveta Trojica“ iz Boljara.

Učesnike i publiku najpre je pozdravila u ime pokrovitelja igara, opštine Vlasotince, član Opštinskog veća Sanja Ristić.

„Poveravanje organizovanja ovih igara je još jedno priznanje Vlasotincu. Lokalna samouprava izdvaja značajna sredstva za razvoj sportske rekreativne aktivnosti, preko četrdeset miliona dinara. Neka pobede najbolji, a gosti neka ponesu najbolje utiske i da nam se ponovo vrate u naše Vlasotince“, rekla je Sanja Ristić.

Prisutnima su se obratili i pozdravili ih predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Ristić i Petar Šundić iz Sportskog saveza Srbije, koji je i otvorio ovo regionalno takmičenje.

„Hvala Sportskom savezu Srbije na ukazanom poverenju, da Sportski savez opštine Vlasotince bude domaćin i učestvuje u organizaciji regionalnog takmičenja Seoskih igara Sportskog saveza Srbije. Hvala svim prisutnima, naravno našim saradnicima iz Kulturnog centra, sredstvima javnog informisanja (Infodesk Vlasotince, Informativni bilten Vlasina, Jugmedija) i naravno voditelju Bobanu Đokiću Čajpi, hvala opštini Vlasotince, pokrovitelju današnje manifestacije“, rekao je između ostalog predsednik SSO Vlasotince Milan Ristić.


Ekipe, učesnici igara

Petar Šundić je podsetio da je Sportski savez opštine Vlasotince ovogodišnji dobitnik majske nagrade Sportskog saveza Srbije za najbolji opštinski savez Srbije te da u prethodnom periodu su dva saveza imala veoma dobru saradnju.

Najbolji i najspretniji na ovom regionalnom takmičenju bili su takmičari iz sela Donja Stražava iz Prokuplja, drugo mesto zauzela je ekipa iz sela Tibužde iz Vranja, treća iz Stajkovca iz Vlasotinca, a četvrtoplasirana je ekipa Masurica iz Surdulice. Prvoplasirana ekipa početkom septembra boriće se da obezbedi izgradnju terena u svom selu.

Govoreći o novim događajima koji su planirani za naredni period sekretar SSO Vlasotince Dalibor Momčilović je rekao:

„Završili smo uspešno još jednu akciju, mi istovremeno pomažemo i organizaciju turnira 3h3 u Šišavi i futsalu u Jastrepcu, a već naredne nedelje kreću prireme za Mali sajam sporta, koji se i ove godine održava u Vlasotincu početkom septembra“.


 

Objavljeno: 14.08.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca