Dragan Nikolić Sigma – Sve za Vlasinu i Budućnost

Nekada moćna preduzeća u bivšoj Jugoslaviji prosto su se utrkivala u sponzorisanju fudbalskih klubova. U to vreme bilo je i pojedinaca koji su ulagali svoja sredstva u pojedine ekipe, ali bilo je i onih koji su za uloženi dinar tražili da ime vrati duplo veća svota. Danas, u vreme sveopšte krize i kada klubovi jedva preživljavaju prava je retkost da pojedinci svoja lična sredstva daju klubovima.

Dragan Nikolić, uspešni privrednik i vlasnik firme „Sigmatrans“, koja se bavi prevozom putnika, iz vlasotinačkog sela Kukavica je uvek spreman da pomogne sportskim klubovima. U vlasotinačkom zonašu Vlasini bio je pre nekoliko godina predsednik kluba, a sada je potpredsednik „Rosuljaca“ a u isto vreme, već godinama je „alfa i omega“ ekipe Budućnosti, gde je takođe bio prvi operativac kluba. Ovih dana mnogo je učinio na poboljšanju infrastrukture na stadionu „Dubrava“ gde igra njegova Budućnost, a finansijskom pozajmicom pomogao je Vlasini da se reši reprograma duga prema svojim igračima. Fudbalski klub Budućnost jesenas, imao je besplatan prevoz na gostovanjima, koji je podario Dragan Nikolić, a tako će biti i u prolećnoj sezoni. Vlasina je zimus dobila besplatan prevoz na treninge van Vlasotinca. Bez sumnje, velika i dragocena pomoć za oba kluba, dostojna svakog poštovanja.

– Volim sport, a pogotovo fudbal. Ekipa Budućnosti nalazi se u mom srcu, jer je stadion blizu mog porodičnog doma, a Vlasina je klub dostojan svakog poštovanja sa dugom i slavnom tradicijom. Radujem se uspesima oba kluba, jer sport u celini je značajan faktor zdravlja i zabave za mlade ljude, koji u ovo teško vreme umesto ulice treba preusmeriti u sport, jer sport je zdrava sredina i mesto gde se stvaraju prave ljudske vrednosti – ubeđen je Nikolić.


Dragan Nikolić "Sigma"

Vaša prognoza kada je Vlasina u pitanju?

– Vlasina ima najbolju i najjaaču ekipu u ligi. Ima i najboljeg trenera i zato sam siguran da će prva proći kroz cilj i od jeseni igrati na srpskoligaškom „Istoku“.

A, gde vidite vašu Budućnost ?

– Budućnost ima budućnost. Jesenas su odlično igrali, očekujem da tako bude i u prolećnoj sezoni.

Novac je problem za oba kluba. Kako ćete rešiti finansijske probleme ?

– Pare su uvek problem. Nikad ih nema previše. Ali lokalna samouprava Vlasotinca svih prethodnih godina bila je glavni finansijer klubova u opštini. Nadam se da će tako biti i dalje. Moja Budućnost jesenas je imala besplatan prevoz, tako će biti i u prolećnoj sezoni, dok sam Vlasini omogućio besplatan prevoz za vreme zimskih priprema. Neka se momci bore i neka izgaraju na terenu i biće uspeha, a ja ću to umeti da nagradim – poručuje Dragan Nikolić „Sigma“, uspešni privrednik i pravi fudbalski radnik

FER PLEJ U PRVOM PLANU

U domu Dragana i njegove elokventne supruge Milene, mnogo je priznanja koje je dobio kao privrednik i sportski radnik.

– Svaki uspešan rezultat oba moja kluba za mene je najveća sportska satisfakcija. Ali, te pobede moraju biti plod viteškog ponašanja i istinskog sportskog fer pleja mojih ekipa – jasan je Dragan Nikolić, koji je ovih dana uplatio novu sportsku opremu za zonaša iz Orašja.


 

Objavljeno: 07.03.2016 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca