Drugi dan Vinskog bala 2017

Drugi salon vina Vina juga, centralna nanifestacija Vinskog bala, okupio je ove godine dvadesetak izlagača iz zemlje, ali i dva predstavnika Mađarske, iz gradova Tokaj i Budimpešta.

– Kada smo prošle godine ideju organizovanja salona sproveli u delo, imao sam utisak da smo započeli jedan lep, ali težak posao. Dva su motiva postojala. Prvi, da se posetioci upoznaju sa ponudom drugih vinarija, a drugi – da svi naši vinari mogu da razmene iskustva na licu mesta i da ih primene u svojoj proizvodnji. Iz razgovora sa njima rekao bih da im je sve to koristilo. Nadam se da će i ove godine biti zadovoljni sadržajem na salonu vina – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

On je, nazdravljajući sa velikim majstorom Vinskog viteškog reda Simeon Sretenom Mladenovićem , svečano otvorio ovogodišnji salon.

U bašti hotela Novi Zemun smenjivali su se nastupi vitezova vina, vinogradarskih vila, folklornih ansabmala, a posebnu pažnju publike, kao i svake godine, izazvalo je takmičenje u brzom ispijanju špricera na kome je pobedio Marko Bogdanović iz Bobišta. On je pet čaša ovog pića popio za 13 sekundi i 43 stotinke.

Na glavnoj bini, pobednicima tradicionalnih konkursa dodeljene su diplome i nagrade, a za Boginju vina proglašena je Vlasotinčanka Katarina Veličković.

Vatrometom i sjajnim dvočasovnim koncertom Sanje Ilića i Balkanike završen je 32.Vinski bal

 

Objavljeno: 27.08.2017 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca