Drugi Mali sajam sporta u Vlasotincu – gost Davor Štefanek

Na drugom Malom sajmu sporta u Vlasotincu danas su se deci predstavili klubovi i ponudili mogućnost da svako proba jedan od 12 sportova koliko je moguće trenirati u Vlasotincu. I ove godine Mali sajam sporta otvorio je olimpijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek koji je sa decom igrao razne sportove i razgovarao.

-Draga deco, vama zbog kojih se ovakvi divni događaji kao što je Mali sajam sporta i organizuju, želim da poručim da ste na pravom putu.To što birate sport, prave vrednosti i zdrav način života je vaše najbolje ulaganje u budućnost. Važnije od toga da li ćete postati najveći šampioni jeste da postanete dobri i pošteni ljudi koji će poštovati druge i uvek raditi na unapređenju sopstvenih vrlina i talenata – rekao je Štefanek.

On je još jednom čestitao Sportskom savezu opštine Vlasotince na osvojenoj Majskoj nagradi. Predsednik saveza Milan Ristić pozvao je mlade da se pridruže nekom od klubova i da se bave sportom. Predsednik opštine Bratislav Petrović izrazio je zadovoljstvo što se drugu godinu zaredom održava Mali sajam sporta u Vlasotincu.


-Drago mi je što se polako navikavamo na njega, odnosno podržavamo okupljanje koje ima za cilj da podstakne mlade ljude da se bave sportom i zdravo odrastaju – rekao je Petrović.

Mali sajam sporta već 12 godina organizuje Sportski savez Srbije u saradnji sa lokalnim sportskim savezima i lokalnim samoupravama. Saradnja je prisutna i sa predstavnicima Saveza za predškolski sport.

Himnu Srbije, na početku skupa, otpevala je Marta Stanković.

Galeriju fotografija možete pogledati na ovim linku.


 

Objavljeno: 14.09.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca