Drugi Vlasina MTB maraton – Roman ubedljiv i ove godine

U nedelju 3. septembra održn je drugi Vlasina MTB maraton koji je okupio 85 takmičara iz Bugarske, Makedonije i Srbije. Biciklisti su se opredelili za jednu od tri staze. Za onu najlakšu od 20 kilometar koja je obično predviđena za rekreativce, opredelilo se 39 vozača u muškoj i ženskoj konkurenciji. Za deonicu od 42 kilometra opredelilo se 36 a za trku od 70 kilometara opredelilo se 10 najhrabrijih i najspremnijih takmičara.

Zajednički start svih vozača bio je u 11 časova na mostu kod hotela Zemun a odatle je staza vodila do centra grada a zatim do Starog groblja, pa kroz Stranje do Brezovice, Donje Lopušnje i Bistrice do najvišeg vrha na ovoj trci – Ostrozubu na 1536 metara nadmorske visine, zatim nazad do D.Lopušnje, pa preko Gradišta , Dadinca i Jastrepca opet do Donje Lopušnje a odatle do Samarnice i preko Strnja i brane na Vlasini, do cilja koji se nalazio na keju kod hotela Zemun.

Svi vozači su uložili maksimalne napore kako bi uspeli da prođu kroz cilj gde ih je čekala medalja za učešće a oni najbolji dobili su vredne novčane i druge nagrade sponzora i prijatelja maratona.

Plasman na maratonu:

Staza od 70 km :
1. Aleksandar Roman, Partizan Beograd,
2. Aleksndr Gjurgevik iz Makedonije ,
3. Jovan Rajković , OBK Beogrd

Staza od 42 km – muškarci :
1. Marko Stanimirović
2. Mihajil Tasevski,
3.Marjan Mitić.

Žene :
1.Aneta Antovska ,
2.Andrea Budimovska,
3. Milica Stevanović

Staza od 20 km – muškarci :
1. Leo Krlevski ,
2. Željko Ćorić ,
3.Alek Bonev

Žene :
1. Anita Veličkovska,
2. Katarina Nikolovska ,
3.Marija Rajković.


Aleksandar Roman, Partizan Beograd,

Najbolji maratonac svakako je bio Aleksandar Roman, državni prvak i član reprezentacije , najbolji u najtežoj trci koji nije izgledao iscrpljen kad je ušao u cilj.
– Ovo mi je drugo učešće, bio sam i prošle godine, trka je bila neizvesn do poslednjeg spusta kada sam bio u grupi od nekoliko takmičara, uspeo sm da se odlepim od konkurenata i stignem prvi, i srećan sm zbog toga. Želim da se zahvlim organiztorima na odlično pripremljenoj stazi i uslovima za takmičenje, voleo bih da dođem i nredne godine – izjavio je Roman nakon ulaska u cilj.

Organizator niški klub Naisus, uspešno je položio ispit, a svakako da ogromne zasluge pripadaju Ivani Kostić, Vlasotinčanki, koja je najzaslužnija što se ovako eminentna sportska priredba održava u Vlasotincu.

Posebno okrepljenje za učesnike maratona priredili su članovi planinarskog društva Morič koji su za iscrpljene vozače pripremali ručak.


 

Objavljeno: 04.09.2017 | Autor: Ninoslav Radicevic


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca