Druženje pesnika i đaka

U okviru 24. Pesničkog časa – učiteljstvu u čast – u spomen Danici Gorunović Tasić juče je pesnička družina, koju su činili pesnici za decu: Vlasta Cenić, Srđan Siđa Živković i Violeta Jović posetili Osnovnu školu „8. oktobar“. Pesnike je najpre pozdravila direktorka škole Svetlana Kocić.

Vlasotinački osnovci su goste dočekali stihovima iz njihovih zbirki i tako je usledio pravi pesnički duel između đaka i pesnika. Pored poezije đaci su imali priliku da uživaju u najlepšim dečjim pesmama koje je uz gitaru izveo Srđan Siđa Živković. Pesnički karavan je svoj put nastavio danas posetom škole „Karađorđe Petrović“ u Kruševici. Uz izuzetnu dobrodošlicu direktora škole Dragoslava Svetozarevića održan je pravi čas poezije u koji su se deca spontano uključila.

Nakon škole u Kruševici usledila je poseta vrtiću „Milka Dimanić“. Goste je dočekala direktorka Snežana Filipović. Deca su pesnike dočekala velikim aplauzom. U jednom trenutku pridružila su se pesnicima i svi zajedno su igrali uz pesmu „U svetu postoji jedno carstvo“.

Pesnički čas – učiteljstvu u čast – u spomen Danici Gorunović Tasić kao jedinstvena manifestacija druženja pesnika, đaka i prosvetara u penziji i ovoga puta biće upamćen po neponovljivom druženju pesnika, đaka i predškolaca.

 

Objavljeno: 18.11.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca