Državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Milena Popović u poseti Vlasotincu

Državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Milena Popović posetila je danas Vlasotince. Ona je sa predsednikom opštine Bratislavom Petrovićem i predstavnicima Turističke organizacije razgovarala o potencijalima turističke ponude, projektima resornog ministarstva i problemima sa kojima se suočavaju lokalne samouprave i turističke organizacije.

-Došla sam da čujem šta vas muči, koje su vam ideje i na koji način ministarstvo može da pomogne. Moj zadatak je da obiđem teren, da vidim kako rade manje turističke organizacije. Praksa pokazuje da su kreativnost i entuzijazam veoma izraženi u manjim turističkim organizacijama. Zato želim da sagledam celinu i da vam predstavim planove i projekte ministarstva – rekla je Popovićeva, ističući da nije prvi put u Vlasotincu.

Predsednik opštine Bratislav Petrović naglasio je da postoji stalni trud da se sve prednosti Vlasotinca i okoline istaknu, ali da je ovo teška godina za opštinski budžet.

-Isplata po presudama za delove zemljišta preko kojih je pre više decenija prošao opštinski put čini situaciju u budžetu veoma nestabilnom, pa i realizaciju brojnih manifestacija – rekao je Petrović i izrazio nadu da će se za taj problem naći rešenje.

Turizmolog Olivera Cvetković predstavila je manifestacije koje organizuje ili podržava Turistička organizacija u saradnji sa opštinom.

Milena Popović je potom posetila Giginu kuću, kao monumentalni objekat u turističkoj ponudi Vlasotinca, u kome je smeštena uprava biblioteke.

 

Objavljeno: 23.02.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca