Državni sekretari u obilasku Vlasotinca

Nakon svečane sednice SO Vlasotince, državni sekretari Ministarstva privrede Dragan Stevanović obišao je, sa predstavnicima lokalne samouprave, radove na popločavanju trotoara u Vinogradarskoj i ulici 22.divizije.
– Ovi radovi primer su saradnje ministarstava sa lokalnim samoupravama. Ministarstvo privrede ove radove finansira sa 50%, odnosno 8 miliona dinara, a sa milion dinara finansiramo i izradu projektne dokumentacije za opremanje industrijske zone koja bi trebalo da bude gotova za desetak dana. Sa tim projektom lokalna samouprava će zatim aplicirati za određena sredstva, a ministarstvo će pružiti svaku vrstu podrške – obećao je Stevanović.

Transfer stanicu obišla je državni sekreta Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović.
-Mi u ministarstvima vodimo državnu politiku, donosimo zakone, ali živoz je na lokalu. Zato pružamo maksimalnu podršku lokalnim samoupravama. I na današnjem sastanku smo se dogovorili da delegacija opštine dođe u Beograd narednih dana ida preduzememo korake na rešavanju komunalnih i ekoloških problema u opštini – rekla je Stana Božović.
Sekretari su obišli i fabriku Elrad u Vlasotincu, kasnije u toku dana, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić obišao je školu u Orašju.

 

Objavljeno: 10.10.2014 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca