Dunja Petković osvojila srebrnu medalju na Državnom prvenstvu Srbije u dvorani

Danas je u Beogradu održano Državno prvenstvo Srbije u dvorani za mlađe pionire i pionirke na kome su učestvovali i takmičari atletskog kluba Vlasotince. Konkurencija je bila zaista velika ali su naši mladi atletičari dali sve od sebe i dostojno branili boje svog kluba.

Zaista, sjajan dan za mlade atletičare iz Vlasotinca koji su danas osetili draž velikih dvoranskih takmičenja. Upornost i požrtvovanje svih dovelo je do toga da je većina oborila svoje sopstvene rekorde a oni drugi bili na granicama dosadašnjih.

Kako zimi nemaju ni one elementarne uslove, jer za normalno treniranje u zimskim uslovima rade u jednom delu teretane u kojoj deca vežbaju i za skok u vis i za dalj, za sprint, trčanje i bacanje, a to je prostor od oko dvadesetak metara kvadratnih, današnji rezultati izgledaju samim tim neverovatni. Ponekad bude i petnaestoro dece na treningu pa zbog prostora moraju da rade u grupama ali, kako sami kažu, i to im je dovoljno kad imaju volje i želje da napreduju.


Nina Đikić, hodanje na 1000 metara

U hodanju na 1.000 metara Dunja Petković je osvojila fenomenalno 2. mesto i srebrnu medalju, uz lični rekord 5:54.88, dok je u istoj trci Nina Đikić, koja je od skora počela sa hodanjem, osvojila 5. mesto sa vremenom 7:07.04.Bogdan Ilić, skok u dalj

U skoku u dalj, Bogdan Ilić je osvojio 9. mesto skokom od 4.38 cm.Anđela Stanković, skok u vis

Anđela Stanković se danas takmičila u možda najvećoj konkurenciji na ovom prvenstvu. Milimetri su je delili od visine 1.31cm što bi automatski značilo da je u konkurencijii za jednu od medalja. Na kraju je sa preskočenih 1.28 cm zauzela 7. mesto.U hodanju na 1.000 metara u muškoj konkurenciji Vuk Cvetković je zauzeo 5. mesto rezultatom 8:10.82 a Pavle Veljković 6. mesto sa vremenom 8:10.83.Marija Milosavljević, bacanje kugle

U bacanju kugle Marija Milosavljević je osvojila 9. mesto hicem od 7.19 cm oborivši sopstveni rekord jer do sada nije bacala preko 7 metara.Milica Milenković, skok u dalj

Milica Milenković je u skoku u dalj skočila 4.44 cm i za samo jedan jedini centimetar nije prošla u finale. Na kraju je završila takmičenje na 9. mestu.

-Žao mi je što Nikolina Filipović zbog prehlade nije mogla da učestvuje na Državnom prvenstvu. Takođe mi je žao što talentovana deca odlaze a da nisu ni pokušala da sebe iskažu jer smo imali izuzetno talentovane devojčice za sprint i hodanje, gde moje kolege treneri nisu mogli da veruju da su sa malo treninga postizale dobre rezultate, jer moj stil rada je da deca treba da zavole atletiku kroz lagane treninge i da završe sa razvojem – kazao nam je u razgovoru trener Predrag Filipović, inače četvorostruki učesnik olimpijskih igara.

Na kraju, ovo Državno prvenstvo je pokazatelj da se u klubu radi u pravom smeru i da su na pravom putu što se budućnosti atletike u Vlasotincu tiče.

 

Na naslovoj fotografiji, s leva na desno, Dunja Petković, Valentina Mirkov i Aleksandra Gajić.


 

Objavljeno: 05.02.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca