Dva kola pre kraja – Vlasina pred promocijom

Posle bledunjavih igara i sumorne jeseni fudbalera Vlasine, dva kola pre završetka prvenstva u zoni „Jug“ nalaze se pred vratima srpskoligaškog „Istoka“. Malo je bilo onih koji su zimus verovali u vasksrnuće „Rosuljaca“. Ali, novoizabrani predsednik kluba Dejan Pešić, verovao je u snagu svog tima. Od prvog dana počeo je sa preduzimanjem mera u ozdravljenju kluba u svim segmentima. Uspeo je da vrati dugovanja igračima iz ranijeg perioda, da pribavi neophodnu sportsku opremu za zimske pripreme, i da vrati, što je bilo najvažnije izgubljeno poverenje kod igrača sa nadom u bolje sutra.

– Uspeli smo mnogo toga u kratkom periodu da stavimo na zdrave noge. Ovom prilikom zahvaljujem se igračima koji su, zimus, svoja dugovanja prepolovili, a mi smo se revanširali tako što smo izmirili njihova potraživanja u dogovorenom roku. I sada imamo probleme sa finansijama, ali to je produkt problema finansiranja iz lokalne samouprave i poštovanja određene zakonske regulative. Ali, i taj problem biće uskoro rešen, kada se bude formirala opštinska vlast i kada sve bude funkcionisalo na način kako je to zakonom predviđeno – kaže nam prvi čovek Vlasine, Dejan Pešić, koji je 90-tih godina važio za jednog od najtalentovanijih mladih golmana Evrope.

Do kraja imate još dve utakmice. Da li već sada vidite svoju ekipu kao novog člana srpskoligaškog društva?

– Nije još sve gotovo, dok nije gotovo. Veoma smo blizu šampionske titule, ali u naredne dve utakmice nemamo pravo na kiks. U nedelju igramo sa ekipom Nebeskih anđela, koji su veoma nezgodni na svom bunjištu, a potom na svom terenu dočekujemo ekipu komšijske Budućnosti iz Orašja, koja je prijatno sve iznenadila svojim dobrim igrama u prvenstvu. Dakle, nema opuštanja, do kraja idemo u svaki meč sa nadom da ga dobijemo.

Da li planirate pojačanja za novu sezonu ?

– Još je rano da pričamo na tu temu. Prvo ćemo gledati da sačuvamo svoje igrače koji su izneli teret ove sezone , a potom možemo razmišljati o eventualnim pojačanjima. Napravićemo analizu svega onoga što je bilo, i onoga što nas čeka u narednom periodu. Naš glavni i jedini sponzor za sada je lokalna samouprava, i sa ljudima iz gradske vlasti moraćemo da imamo jedan ozbiljan i konkretan razgovor, gde ćemo definisati sve ono što klubu predstoji u narednom periodu. Jedno je sigurno, čeka nas dosta muka i još više posla – informiše nas prvi čovek „Rosuljaca“, Dejan Pešić.

 

Objavljeno: 27.05.2016 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca