Edukativni kamp GD „Rujnica“ na Kopaoniku

U periodu od 15.8. do 19.8.2019.godine GD „Rujnica“ je održala edukativni kamp za učenike pobednike kviza „Priroda i mi najbolji drugari“.

Zahvaljujući predsedniku Mikološko gljivarskog saveza Srbije Zoranu Jelenkoviću, koji je obezbedio smeštaj za decu kao nagradu za prvo mesto, sredstvima iz projekta i ljudima koji su prepoznali značaj ovog projekta, proteklih 5 dana su više nego u potpunosti realizovani.

Pored stalne gljivarske edukacije na terenu deca su imala prilike da saznaju mnogo toga o Nacionalnom parku Kopaonik o čemu im je govorio prvi rendžer Srbije Rajko, ujedno i poveo u avanturu na Gljivarskoj stazi i Markovom kamenu. Deca su bila jako radoznala te su uživali u pričama rendžera.

Dobili su mogućnost da iduće godine savladaju obuku za rendžere volontere i time štite prirodu, kako Kopaonika, tako i svih zaštićenih područja Srbije. Takođe su imali priliku da se popnu na Pančićev vrh, upoznaju predeo oko hotela Rtanj i tresetište na mestu zvanom Crvene bare. Naravno bilo je vremena i za vožnju žičarom, igre u Avantura parku kao i večernjih zabava koje su bile interesantne kako za decu tako i za odrasle.

Koliko je značajan ovaj boravak za decu na Kopaoniku govori i to da su naučili mnogo toga o gljivama na ovakvom staništu, kao i o biljnom i životinjskom svetu, kako se ophoditi prema prirodi i kako napredovati i dograđivati svoja znanja, iskoristiti svoju kreativnost na pravi način i uživati sa svojim vršnjacima u društvenim igrama.

 

Objavljeno: 22.08.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca