EkOlimpijada 2016 u Vlasotincu

Danas je na platou ispred opštine Vlasotince održana „EkOlimpijada“ pod sloganom „Moje školsko eko dvorište“, a učesnici manifestacije bili su učenici OŠ „8. oktobar“ iz Vlasotinca. „EkOlimpijada“ je organizovana pod pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Srbije.Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa Predragom Filipovićem, našim sugradjaninom, koji će kao i mnogi drugi sportisti braniti boje Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Sve prisutne pozdravio je Milan Jović, pomoćnik predsednika i poručio učenicima da se što više bave sportom  ali i da nauče da čuvaju svoju životnu okolinu ne samo za sebe već i za generacije koje dolaze.


Dobrodošlicu je svima poželeo i Predrag Filipović, poručivši, pre svega deci, da nije nemoguće ostvariti zacrtane ciljeve.
„Neka vam jedan od ciljeva bude da nastavite tamo gde ću ja stati, da nastavite da Vlasotince i u budućnosti ima sportiste koji će braniti boje svoje zemlje i na Olimpijskim igrama – kazao je Predrag Filipović, reprezentativac Srbije.

Cilj „EkOlimpijade“ je da osnovci kroz sport i zabavu učestvuju u raznovrsnim radionicama, razvijaju olimpijski duh, upoznaju prave olimpijske vrednosti i shvate važnost očuvanja životne sredine.
Milan Pavlović, predstavnik Olimpijskog komiteta je rekao da  Olimpijski komitet sprovodi razne radionice u cilju edukacije pre svega mladih, a poseban akcenat u 2016. godini biće stavljen na ekološkim školskim dvorištima.„Već šest godina Olimpijski komitet sprovodi razne projekte kojima je cilj da osnovci kroz sport i zabavu upoznaju prave olimpijske vrednosti, nauče o zaštiti životne sredine, ceremoniju otvaranja i zatvaranja Olimpijade, pevanje himne i slično. Hoćemo da nauče radost igre, da shvate šta je fer plej, šta je poštovanje, izuzetnost, jedinstvo duha, tela i uma a to su pet olimpijskihvrednosti koje bi trebalo da usvoje i da ih primenjuju i u svakodnevnom životu. Predstavljajući naše radionice do sada smo posetili preko sto mesta i opština u Srbiji – rekao je Pavlović.Opština Vlasotince je ove godine prvi domaćin „EkOlimpijade“, na kojoj je učestvovalo više od sto osnovnoškolaca. Inače, predstavnici Olimpijskog komiteta su u školi u Konopnici zasadili pet stabala koja simbolizuju pet olimpijskih vrednosti, a predstavaljaju deo programa „Olimpijska aleja“. Učenici škole iz Konopnice na poklon su dobili lopte od kompanije Coca Cola koja je partner Olimpijskom komitetu. Učenici OŠ „8. oktobar“, koji učestvuju u sportsko-ekološkoj radionici na pokoon su dobili kante za reciklažu od kompanije Sekopak.


 

Objavljeno: 26.04.2016 | Autor: Vlastimir Stamenković


Galerija slika


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca