Film „Jagorida“ Nebojše Ilića Ilketa dobio „Posebno priznanje“ u Solinu u Hrvatskoj

Na 25. Međunarodnom festivalu turističkog filma (ITF/CRO) održanog u gradu Solinu u Republici Hrvatskoj od 9. do 12. novembra 2022. godine filmu JAGORIDA pripalo je POSEBNO PRIZNANJE.

Inače na festivalu je pristiglo 397. turističkih, putopisnih, dokumentarnih, kulturološko-istorijskih i ekoloških filmova iz 143 zemlje sveta sa svih kontinenata, od toga 361 iz sveta i 36 iz Hrvatske. Selektor festivala, međunarodnom žiriju, uputio je 189 filmova, od toga 169 iz sveta i 20 iz Hrvatske. Nagrade su dobili ukupno 35 autora, producenata iz 14 zemalja sveta i to: 26 POSEBNIH PRIZNANJA i 9 DIPLOMA za autorski rad.

-Evo biće već punih deset godina kako predstavljam svoje Vlasotince, jug Srbije, zašto ne reći i svoju zemlju Srbiju u Republici Hrvatskoj, kako na Međunarodnom filmskom festivalu tako i na još dve velike međunarodne manifestacije koje se uporedo dešavaju sa filmskim festivalom:
29. Međunarodni festival turizma, turistickog filma, krajolika – INTER STAS i
20. Takmičenje za Međunarodni Zlatni Cvet – 20 KEA – CRO.
Sve tri manifestacije održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Splitsko-Dalmatinske županije i grada Solina uz veliku podršku Predsednika Republike Hrvatske gospodina Zorana Milanovića i Hrvatskog Sabora. Ako još i dodam činjenicu da sve tri međunarodne turističke manifestacije podržavaju:
F.E.S.T./Evropska fedseracija turističkih novinara, Rim, Italia
F.I.J.E.T./Svetska federacija turističkih novinara
CiB/Communites in Bloom, Kanada
ITCO/Međunarodna federacija festivala turističkog filma, Rim, Italia
onda je moje zadovoljsvo i čast tim veca – kaže autor filma Nebojša Ilić Ilke.

Ovo je treća po redu nagrada za film o propasti i sapasenju Balkanske Toskane – J A G O R I D A

 

Objavljeno: 14.11.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca