Film „Zašto“ Une Gligorijević dobitnik Kidikem nagrade za montažu

Osmi po redu Festival dečjeg video klipa ,,KIDIKEM’’ održan je u subotu, 4. marta u Maloj sali Dečjeg kulturnog centra u Beogradu. Festival je otvorila urednica festivala KIDIKEM Marija Milanović Lazarevski, renomirana rediteljka animiranih filmova, a nakon toga je krenula besplatna projekcija nagrađenih filmova i dodela nagrada najboljim autorima.

Nagrade su se dodeljivale u nekoliko kategorija a Kidikem nagradu za montažu dobio je film „Zašto“. Autorka filma je naša mlada sugrađanka Una Gligorijević.

Dečji kulturni centar Beograd organizovao je konkurs za decu i mlade, od 9 do 16 godina, na kojem su se takmičili autori filmova kratke forme, u trajanju do tri minuta, na temu „ŠTO NA UM TO NA ZUM!”. Od učesnika se tražilo da izoštre svoje misli, budu precizni i jasni i zumiraju svoja osećanja, želje, razmišljanja, htenja i da to sve pretvore u pokretne slike. Cilj festivala je da se kod dece kroz umetničku praksu pokrene humana i kreativna strana u primeni tehnologije.

U selekciji je bilo 48 filmova iz cele Srbije (Pančeva, Niša, Aleksinca, Vranja, Kragujevca, Požarevca, Vlasotinca, Vrnjačke banje, Idvora, Sombora, Užica, Jagodine, Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Bosilegrada, Čerevića, Obrenovca i Beograda), kao i iz Nemačke, Slovenije, Rumunije i Bosne i Hercegovine.

U nastavku pogledajte nagrađeni film…

 

Objavljeno: 05.03.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca