Finale kupa „Jovan Stojanović Pajsa“, Budućnost – Vlasina 0:4

BUDUĆNOST (O) – VLASINA 0 : 4 (0 : 1)

Orašje , stadion Dubrava, bez publike, sudija Stefan Đokić (Vlasotince) , strelci : Đorđević u 8. Hristić u 61. I.Stojanović u 63. i 67. minutu.

Budućnost : A.Stojiljković (N.Cvetković ), Đokić, Blagojević, B.Stanković (Đ.Milenković ), Milić, Mitrović (Milošević ), M.Jovanović (S.Cvetković), N.Milenković, Nikolić (M.Milenković ) N.Stojiljković (Jović) P.Cvetković (N.Jovanović ).

Vlasina : S. Marković, Andrejević, Milošević, Miljković, (M.Ilić ) F.Marković, Stojanović, Stanković, (Hristić ), Conić, S.Ilić, Đorđević, Nikolić .

Igrač utakmice : Ivan Stojanović

Posle mnogo odlaganja na stadionu Dubrava odigrana je finalna utakmica Kupa „Jovan Stojanović Pajsa“ za 2020. godinu. Vlasina je i pre meča važila za favorita što je za 90 minuta i opravdala.

Na samom početku susreta u 8. minutu Rosuljci su pogotkom Đorđevića došli u vođstvo. Posle primljenog gola igrači Vlasine su nastavili sa žestokim napadima, potisli Orašane na njihovoj polovini pa je drugi gol visio u vazduhu, ali odbrana domaćina je uspevala da osujeti sve te napade a golman Aleksandar Stojiljković je bravzroznim intervencijama sprečavao dupliranje vođstva srpskoligaša sa Rosulje.

U drugom poluvremenu domaći su otvorili igru i počeli češće da atakuju pa su na taj način olakšali posao napadačima Vlasine koji su pogotcima Hristića, i dva prelepa gola Ivana Stojanovića, zabeležili ubedljivu pobedu i po drugi put zaredom osvojili Kup koji nosi ime najuspešnijeg sportskog radnika Vlasine u 100 godina dugoj istoriji.


Pehare pobedniku i finalisti uručio je Vladica Stojanović, predstavnik porodice Jovana Stojanovića i bivši igrač Vlasine, sada uspešni privrednik. Za najboljeg igrača novinarski žiri je proglasio Ivana Stojanovića, napadača Vlasine a za najboljeg golmana isti žiri je proglasio Aleksandra Stojiljkovića, čuvara mreže i kapitena Budućnosti. Priznanja najboljem igraču i golmanu uručio je Dalibor Momčilović, sekretar OFS Vlasotince.

Plakete OFS Vlasotince pripale su Vladici Stojanoviću za izuzetan doprinos razvoju fudbala u Vlasotincu, FK Vlasina za 100 godina postojanja i bivšem fudbalskom sudiji Igoru Kociću koji je u jednom delu svoje karijere sudio utakmice superlige i koji se na ovoj utakmici oprostio od aktivnog suđenja. Plakete je uručio Radovan Stanković predsednik vlasotinačke fudbalske organizacije.


 

Objavljeno: 04.03.2021 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca