Finale Kupa „Jovan Stojanović Pajsa“ Fk Budućnost – OFK Progres 1:3

Fk Budućnost – OFK Progres 1:3 (1:1)
Stadion: Rosulja, gledalaca 400. Sudije: Stefan Đokić, Milo Stamenković i Goran Đokić. Strelci: Goran Ilić, Dejan Petrović i Saša Stojković (Progres) i Nikola Stanković (Budućnost).

Dugo na Rosulji nija bila ovakva atmosfera kakvu smo imali juče u duelu dva komšijska kluba, a sve u okviru finala Kupa. Utakmica prava takmičarska u kojoj su oba kluba pružila odličnu partiju na veliko zadovoljstvo oko 400 navijača koji su uživali u fenomenalnoj fudbalskoj predstavi.

Prvi su u vođstvo došli igrači iz Ladovice, posle sjajne solo akcije Gorana Ilića u 26. minutu i odličnog šuta sa oko 18 metara. Uzvratio je Nikola Stanković evrogolom u 40. minutu za 1:1 što je i bio rezultat prvog poluvremena.

Pred početak drugog poluvremena, minutom ćutanja, odata je pošta nedavno preminulom sportskom novinaru Ninoslavu Ninetu Radičeviću, čoveku koji je ceo svoj život posvetio sportu, posebno fudbalu.

U nastavku igre Progres je krenuo ofanzivnije a igračima Budućnosti kao da je manjkala kondicija što se evidentno primećivalo na terenu. Ređale su se šanse da bi u 68. minutu sudija Đokić odlučno pokazao na jedanaesterac koji je Dejan Petrović pretvorio u vođstvo Progresa. Samo sedam minuta kasnije, posle kornera, najviši u skoku bio je Saša Stojković za konačnih 3:1 za Ladovčane.


Za najboljeg golmana proglašen je Aleksandar Stojiljković iz ekipe Budućnosti dok je igrač utakmice Aleksandar Mitić iz Progresa. Pobednički prelazni pehar ekipi Progresa uručio je Vladica Stojanović, sin pokojnog Jovana Stojanovića Pajse.

 

Foto galerija sa utakmice na sledećem linku.


 

Objavljeno: 27.04.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca