Finale Kupa „Jovan Stojanović Pajsa“ – Pobednički pehar pripao Vlasini

VLASINA – BUDUĆNOST 2 : 0 (1 : 0)

Vlasotince, stadion Rosulja , gledalaca 500 , sudija: Stefan Đokić, pomoćnici : Miloš Tošić i Miloš Stamenković, delegat Igor Kocić svi iz Vlasotinca. strelci : Ivković u 31. i Miloš Stanković u 88.

Vlasina : Midrag Mladenović, Đorđević, N.Stojiljković, N.Stanković, Kitanović, Ilić, Ivković, Jović, Đokić, Marković i Hristić. igrali su i : G.Stojanović, Milan Mladenović, Miloš Stanković, Niklić, I.Stojanović, Milić i Petković.

Budućnost : A.Stojiljković, Đokić, Janković, Stanković, Mitrović, N.Milenković, Malićević, Petrović, Stojanović, Nikolić, B.Milenković. igrali su i : N.Svetković, I.Cvetković i Mladenović.

Vlasina je opravala ulogu favorita i trijumfovala u finalnoj utakmici Kupa koji od ove godine nosi ime Jovan Stojanović Pajsa, legendarnog potpredsednika Vlasine iz njenih najuspešnijih godina. Orašani su pružali žestok otpor kvalitetnijoj ekipi domaćina, stvarali prilike koje nisu uspeli da realizuju, čak i kada je teže bilo ne postići gol – Nikolić u prvom i Malićević u drugom poluvremenu. Sa po jednim pogotkom u oba dela igre Vlasotinčani su rešili pitanje pobednika. U 31. minutu Predrag Ivković je iskoristio nepažnju odbrane Budućnosti i savladao nemoćnog Stojiljkovića. Konačan rezultat postavio je Miloš Stanković, bivši igrač Radnika iz Surdulice, inače ponikao na Rosulji, koji se posle povrede vratio na teren. Ovaj pogodak izazvao je buru oduševljenja na samo na terenu nego i u publici jer je označio povratak jednog izuzetnog fudbalera na teren posle teške povrede.

Pehar kapitenu Vlasine, Igoru Joviću, uručio je Vladica Stojanović, sin Jovana Stojanovića i nekad igrač Vlasine. Stojanović je uručio pehar i Aleksandru Stojiljkoviću, kapitenu Budućnosti kao i Ivanu Stojanoviću koji je proglašen za najboljeg igrača takmičenja i Miodragu Mladenoviću kao najboljem golmanu. Svim učesnicima ovog takmičenja, fudbalskim klubovima : Polet iz Stajkovca, Progres iz Ladovice, Mladost iz Batulovca, Gradac iz Konopnice, Jedinstvo iz Šišave kao i SU Donja Lomnica, Radovan Stanković, predsednik OFS Vlasotince, uručio je zahvalnice.

Zahvalnice su dobila i službena lica ovog finala kao i mediji i novinari koji su pratili ovo takmičenje.: Informativni bilten Vlasina, portali Sportska strana juga, Jugpres i InfoDesk Vlasotince, Miloš Stamenković, fotoreporter Sportske strane Juga, Nebojša Ilić, poznati autor više filmova, Vlastimir Stamenković, novinar portala Jugpres i Ninoslav Radičević, novinar Sportskog žurnala i portala InfoDesk Vlasotince.

 

Objavljeno: 17.10.2019 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca