Finale Kupa „Jovan Stojanović Pajsa“ u sredu, igraju Progres i Budućnost

Danas je, povodom finalne utakmice Kupa Vlasotinca, održana konferencija za medije. Konferenciji je prisustvovao predsednik fudbalskog sveza Vlasotinca Radovan Stanković, generalni sekretar Sportskog saveza Vlasotinca Dalibor Momčilović, Vladica Stojanović, nekadašnji fudbaler Vlasine i sin Jovana Stojanovića Pajse, kao i predstavnici klubova finalista – Bogoljub Stanković, ispred FK Budućnosti iz Orašja i Jovan Tasić, predstavnik ekipe Progres iz Ladovice.

-Želeo bih da sa ponosom istaknem da je ovo jubilarni peti Kup Vlasotinca, tačnije „Kup Jovan Stojanović Pajsa“ i nadam se da će se nastaviti i ubuduće i da će to postati tradicija. Napomenuo bih nešto što je veoma važno, a što se pogrešno tumači, a pogrešno je predstavljeno čak i u filmu „100“ Nebojše Ilića Ilketa, da je osnivač i organizator ovog kupa fudbalski klub Vlasina. Istina je da je da je Fudbalski savez, uz pristanak porodice Stojanović, istinski osnivač ovog kupa i da tako treba to prezentovati javnosti – kazao je prvi čovek fudbalskog saveza Vlasotinca Radovan Stanković.


Vladica Stojanović i Radovan Stanković

Meni je zaista drago što se ovaj Kup i dalje igra i što je interesovanje i dalje veliko. Mislim da je moj otac i zaslužio tako nešto i da je ovo jedan od načina na koji možemo da mu se odužimo za sve ono što je nesebično dao vlasotinačkom fudbalu – kazao je Vladica Stojanović.

-Kako je Kup lokalnog karaktera tako smo i mi hteli da sve okolo bude na tom nivou, pa će i sudije biti iz Vlasotinca. Glavni sudija će biti Stefan Đokić, sudija saveznog ranga pred kojim je velika karijera, a pomoćnici će biti Goran Đokić i Miloš Stamenković – rekao je Dalibor Momčilović, generalni sekretar Sportskog saveza Vlasotinca koji će ujedno biti i delegat na utakmici.Bogoljub Stanković, Vladica Stojanović, Radovan Stanković, Dalibor Momčilović, Jovan Tasić i Goran Miladinović

-Igraćemo fer, sportski i korektno pa neka bolji pobedi. Posebno mi je drago, a mislim da je to dobro i za fudbal u našoj optšini, da će se u sredu za pehar boriti dva lokalna kluba a da ni jedan od njih nije FK Vlasina, dakle, pehar će svakako na kraju imati novog vlasnika – kazao je Bogoljub Stanković, fubaler Budućnosti koji je danas bio u svojstvu predstavnika kluba.

Jovan Tasić, trener Progresa je istakao da je Jovan Stojanović dao veliki doprinos, ne samo napretku Vlasine, već i celom vlasotinačkom fudbalu i da će finalnu utakmicu igrati u najjačem sastavu koji mogu da izvedu u ovom trenutku, i pored toga što njegov klub očekuje pet utakmica u narednih 14 dana.

Na kraju su svi složno poručili: Neka borba bude fer i korektna i neka pobedi sport !

Utakmica je na programu sutra, u sredu 26. aprila sa početkom u 16.00 časova. Oba tima najavila su veliku podršku svojih navijača.

 

Na naslovnoj fotografiji: Bogoljub Stojanović i Jovan Tasić.


 

Objavljeno: 25.04.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca