Finale Kupa „Jovan Stojanović Pajsa“ – Vlasina favorit za pobednički pehar

Posle nekoliko odlaganja konačno je odlučeno da se finale Kupa „Jovan Stojanović Pajsa“ odigra u sredu 16. oktobra na stadionu Rosulja sa početkom u 15.30 časova.

Na konferenciji za medije, organizovanoj tim povodom, na kojoj su pored predsednika OFS Vlasotince, Radovana Stankovića, prisustvovali i predstavnici finalista ovog takmičenja Vlasine i Budućnosti, o liku i delu Jovana Stojanovića govorio je Goran Miladinović, podpredsednik Saveza, koji je između ostalog naglasio zasluge Stojanovića za uspon Vlasine, za preporod od jednog prosečnog do vrhunskog kluba, o dobu kada se Vlasotince širom Srbije prepoznavalo po vlasotinačkom prvoligašu.

Predstavnici Vlasine, Miroslav Milosavljević, direktor kluba, Dragan Nikolić, trener, Igor Jović, kapiten i golman Miodrag Mladenović su naglasili da je čast igrati finale Kupa koji nosi ime čoveka koji je u novijoj istoriji Rosuljaca dao ogroman doprinos modernizaciji i napretku ovog najstarijeg sportskog kolektiva u gradu na Vlasini. Predstavnici vlasotinačkog srpskoligaša su obećali da će utakmicu igrati u punom sastavu i pokušati da osvoje pehar namenjen pobedniku.

Nebojša Milčić, predsednik i Jovan Tasić direktor Budućnosti su istakli da je Jovan Stojanović dao veliki doprinos ne samo napretku Vlasine već i celom vlasotinačkom fudbalu i da će finalnu utakmicu igrati u najjačem sastavu koji mogu da da izvedu u ovom trenutku ali su naglasili da neki od igrača zbog obaveza na fakultetima i poslu neće moći da nastupe. Orašani su naglasili da je Vlasina favorit ali da će oni pružiti dostojan otpor srpskoligašu. Dalibor Momčilović je u ime sudijske organizacije rekao da će utakmicu suditi trenutno najbolje vlasotinačke sudije i da su oni uprkos obavezama obećali da će doći na finalni meč.

Konfernciji je ispred porodice Jovana Stojanovića prisustvovala njegova ćerka Stojanović koja se zahvalila organizatorima i svim klubovima koji su učestvovali u ovom takmičenju i istakla da će neko od članova porodice prisustvovati ovom događaju i da će uručiti pehare pobedniku i finalisti kao i priznanja namenjena najboljem igraču i najboljem golmanu Kupa.

Ova finalna utakmica izaziva veliko interesovanje među ljubiteljima fudbala i poštovaocima Jovana Stojanovića pa se očekuje da će Rosulja biti solidno popunjena iako je radni dan.

 

Objavljeno: 15.10.2019 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca