FK Vlasina – FK Car Konstantin, utakmica za fudbalske sladokusce

Pre nešto više od 17 godina Vlasina i Car Konstantin bili su u centru pažnje ne samo fudbalskog Istoka već i celokupne fudbalske javnosti Srbije. Oba kluba završila su takmičenje sa jednakim brojem bodova a nije bilo boljeg ni u međusobnim susretima pa je odluka o putniku za Drugu ligu morala da padne u dve utakmice doigravanja. Atmosfera u oba tabora je bila dovedena do usijanja , mediji su svakodnevno izveštavali , prednjačio je Sportski Žurnal, o događanjima u dva kluba, prognozama, izjavama . Sve je podsećalo na najavu derbija Partizana i Zvezde. U dve utakmice Baraža koje je pretilo preko 15 hiljda ljudi Nišlije su bili bolji i plasirali se u Drugu ligu dok je Vlasina naredne godine izborila taj status.

U nedelju opet na Rosulju stiže klub sa Bubnja, Vlasotinčani posle trijumfa u Paraćinu imaju 1001 razlog da jurišaju na pobedu, od vraćanja duga od pre 17 godina do overe bodova osvojenih u meču sa SFS Borcem. Interesantno da Vlasotinčane kao i u legendarnom baražu sa klupe predvodi Dragan Nikolić.

-Velika je razlika između onog dvomeča i nedeljne utakmice ne samo po značaju već i po kvalitetu. „Carići“ već godinama igraju Srpsku ligu, važe za starosedeoca i po tome su iskusniji od nasi to možda jeste u neku ruku prednost, ali kad sudija označi početak, ne igra neku značajnu ulogu. Naša obaveza je da idemo na pobedu i overimo tri boda iz Paraćina što bi mnogo uticalo na samu atmosferu u ekipi i samopouzdanje za nastavak borbe za bodove – ističe trener Nikolić.

Iako u klubu sa Rosulje ne žele da porede mečeve od pre 17 godina i onaj u nedelju, navijači od koji su mnogi putovali u Niš na te legendarne utakmice žele da vide da je Vlasina opet veliki klub i da rivali sa respektom moraju uvažavati Vlasotinčane. Očekuje se da će posle dužeg vremena tribine biti pretesne da prime ljubitelje fudbala ne samo iz Vlasotinca već i ovog dela Srbije.

 

Objavljeno: 20.08.2019 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca