Fondacija Novak Đoković za vlasotinački vrtić

Zahvaljujući donaciji Fondacije Novak Doković, vrednoj oko 3,7 miliona dinara, 223 dece u objektu Dečja radost, Predškolske ustanove “Milka Dimanić” u Vlasotincu sada ima bolje uslove za boravak u vrtiću. Ovim sredstvima zamenjena je stolarija i adaptirane prostorije u objektu.

– Novi ambijent, renovirane sobe i učionice, za mališane iz opštine Vlasotince znače i novi početak jednog udobnijeg i lepšeg boravka u vrtiću – rekla je menadžer projekta Gorana Džudža Jakovljević.

Projekat vlasotinačkog vrtića jedan je od 20 u Srbiji koji je prošle godine prošao na konkursu Fondacije Novak Đoković.

– Zahvaljujemo Fondaciji što je omogućila da naša deca imaju bolje uslove odrastanja, a da nam vrtić bude topliji, svetliji i lepši. U saradnji sa lokalnom samoupravom, koja je bila veoma zainteresovana za učešće na konkursu, u veoma kratkom roku smo završili sve neophodne papire što je uticalo na to da nam projekat bude odobren – rekla je direktor PU “Milka Dimanić” Snežana Filipović.


Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović dodao je da lokalna samouprava izdvaja četvrtinu budžeta za predškolski program, osnovno i srednje obrazovanje.

– Trudimo se da poboljšamo uslove rada svih objekata namenjenih deci. Zahvaljujem Fondaciji što nam je u tome pomogla. Uradili smo projekte za dogradnju drugog vrtića u vlasotinačkoj opštini, kao i za isturena odeljenja u selima i pokušaćemo da preko različitih konkursa dodjemo do dodatnih sredstava – rekao je Todorović.

Mališani vrtića Dečja radost dobili su danas majce na natpisom Fonadacija Novak Đoković, a za goste su izveli priredbu i na svoj način se zahvalili Novaku Đokoviću.

Predškolska ustanova “Milka Dimanić” ima četiri objekta i 15 grupa pri osnovnim školama u seoskim mesnim zajednicama.


 

Objavljeno: 23.02.2017 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca