Formiranje Koordinacionog tela za suzbijanje vršnjačkog nasilja

U organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu decu, grad Novi Sad bio je domaćin skupa kome su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava Vlasotinca, Subotice i Aranđelovca. Cilj okupljanja bio je da se upoznaju sa radom Koordinacionog tela za suzbijanje nasilja u osnovnim i srednjim školama, koje funkcioniše u Novom Sadu. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je značaj saradnje sa Centrom za nestalu i zlostavljanu decu i uputio je podršku predstavnicima gradova i opština, kao i predstavnicima udruženja da u svojim mestima formiraju ovo važno koordinaciono telo, u nadi da će se smanjiti stopa vršnjačkog nasilja.

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović naglasio je da će iskustva drugih i međusobna saradnja doprineti smanjenju te stope u osnovnim i srednjim školama.

-Vlasotince je ovde u odabranom društvu gradova i opština u kojima postoje kancelarije i udruženja koja posebnu pažnju posvećuju bezbdenosti dece u školama, ali i na internetu, pored države naravno. Lokalna samouprava podržava sve te aktivnnosti i učestvuje u njima. Nadam se da će nas posle ovog sastanka biti više i da ćemo učiniti sve što je potrebno da nam deca budu bezbednija u vremenu koje nosi velike izazove – rekao je Petrović.

U maju će biti nastavljene aktivnosti na formiranju koordinacionih tela, od kojih će ono za jug i jugoistok Srbije biti locirano u Vlasotincu, najavljeno je u Udruženju Bezbedno dete.

 

Objavljeno: 10.05.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca