Forum za razvoj preduzetništva

Precizirani rokovi, smanjenje administracije i taksi, uniformni obrasci i povećana efikasnost u radu organa uprave pokazatelji su povoljnog poslovnog okruženja kome teži vlasotinačka lokalna samouprava. Ovo je jedna od poruka današnjeg Foruma za razvoj preduzetništva koji su organizovali opština Vlasotince i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a kome su prisustvovali predstavnici privrede i javnog sektora.

– Ovo je sredina kojoj nikad nije manjkalo preduzetničkog duha, samo postoje periodu kada se on ispolji u punom svetlu ili se pritaji. U takvim periodima treba dati podršku tom preduzetničkom duhu Vlasotinčana. Zato smo i pokrenuli ovaj projekat, kako bismo animirali ljude da se okrenu pokretanju sopstvenog posla i pružili im finansijsku i nefinansijsku potporu u tim naporima – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović. Načlnica Opštinske uprave u Knjaževcu Emilija Tasić naglasila je da rad po sistemu “fali vam još jedan papir” mora postati prošlost.

– Skraćenje rokova, smanjenje troškova i činjenje kompletnog administrativnog procesa transparetnim cilj je kome mora da teži svaka lokalna samouprava – naglasila je Tasić.

Dugoroćni cilj poboljšanja rada lokalne samouprave i uvođenja elektronske uprave jeste jačanje konkurentnosti i privlačenje novih investitora jer on će otići tamo gde na brži, jednostavniji i jeftiniji način može da završi potrebnu papirologiju, složili su se predstavnici Evropskog progresa i NALED-a, Marko Vujačić i Vojislav Genić. Direktor Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Biljana Stanković pozvala je predstavnike privrede da ukažu i na sve druge probleme koje imaju radeći sa javnim sektorom kako bi se formirao bolji poslovni ambijent.


Šef odeljenja za privredu, budžet i finansije opštine Vlasotince Marinko Đorđević naglasio je da ova opština intenzivno radi stvaranju uslova za sticanje sertifikata opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem i da je 60 posto tih preduslova ispunjeno.


 

Objavljeno: 07.11.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca