FSO Vlasotince: Najbolji fudbaler Aleksandar Nikolić, najbolji klub Progres iz Ladovice

Fudbalski savez opštine Vlasotince na izmaku ove 2023. godine, na svečanosti upriličenoj u prostorijama vlasotinačkog šahovskog kluba u SRC ,,Vlasina“ je organizovao svečanost i dodelio prigodne nagrade najboljima u fudbalu u opštini Vlasotince. U pozdravnoj reči predsednika FSO Vlasotince Radovana Stankovića, posebno je apostrofiran uspeh Morave iz Gložana i Progresa iz Ladovice, koji su iskoračili u viši rang takmičenja, a u dosta turbulentnoj srpskoligaškoj konkurenciji fudbaleri Vlasine uspeli su da u samom finišu prvenstva izbore opstanak na srpskoligaškom ,,Istoku“.

-U odlazećoj godini Vlasina je uz dosta muka izborila opstanak u Srpskoj ligi, ali, na žalost, jesenji deo sezone bio je u svakom pogledu veoma loš i zbog toga ne čudi plasman na dnu tabele. Naša su nadanja da će novo rukovodstvo kluba, koje je skoro izabrano, smoći snage da se klub organizuje i da se izbegne najgori mogući scenario, a to je prelazak u niži zonski stepen takmičenja. Sve pohvale za postignute rezultate zavredela je ekipa Progresa iz Ladovice, koja se kao prvak Međuopštinske lige plasirala u Južnomoravsku okružnu ligu, kao i Morava iz Gložana, koja je iz Gradske lige Leskovac izborila viši rang i od ove sezone igra u Međuopštinskoj okružnoj ligi. Savez će i ubuduće biti servis svim klubovima i organizacijama kojima je pomoć neophodna, a to ćemo činiti sa puno odgovornosti i sve u skladu sa propisanim fudbalskim zakonima. Nagrađenima upućujem najiskrenije čestitke za postignute rezultate i da naredne godine imaju mnogo više uspeha u ligama u kojima se takmiče – rekao je Radovan Stanković, predsednik FSO Vlasotince, poželevši srećne novogodišnje i Božićne praznike svima koji rade u fudbalskom sportu.

Za najbolji fudbalski klub proglašen je „Progres“ iz Ladovice. Najbolji fudbaler je kapiten FK „Vlasine“ Aleksandar Nikolić, a za najboljeg trenera izabran je Dragan Nikolić, prvi čovek struke FK „Budućnost“ iz Orašja.

Najbolji fudbalski radnik je Saša Icić iz FK „Jedinstvo“ iz Šišave, a za najboljeg fudbalskog sudiju proglašen je Miloš Tošić. Za najbolju fudbalsku nadu Vlasotinca proglašeni su – kod dečaka Luka Todorović iz FK „Vlasina“ a kod devojčica Helena Todorović iz ŽFK „Rosulja 2014“.

Ovom prilikom uručena su i specijalna priznanja za doprinos razvoju i unapređenju fudbala na teritoriji opštine Vlasotince a dobitnici su Radomir Krstić i fudbaler Filip Jović kao najbolji fudbaler van teriotrije naše opštine, inače trenutno igrač FK „Radnik“ iz Surdulice.

Najboljima su nagrade uručili predsednik Fudbalskog saveza opštine Vlasotince Radovan Stanković, generalni sekretar Sportskog saveza Dalibor Momčilović i članovi IO FSO Igor Jović i Igor Kocić.

Galeriju fotografija sa svečanosti možete pogledati na nasoj fejsbuk stranici na ovom linku.

 

Objavljeno: 13.12.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca