Fudbal – Alo komšija, ne preteruj !

Svedoci smo da u završnicama fudbalskih prvenstva ima povećani broj utakmica sa neočekivanim ishodima. Dešava se da klubovi koji su već viđeni u nižem stepenu takmičenja na neki volšebam mačin načine čuda i spasu se najgoreg. Nije retkost da pojedini prežaljeni u drugom delu prvenstva budu među najboljima. I sve je to postalo toliko normalno da se ishodi mečeva znaju mesecima unapred. Ima i primera gde se za ishod utakmice da li po nečijem nalogu ili samovoljno pobrine onaj ko bi trebao da deli pravdu i sprovodi pravila na terenu. O ovoj temi rak rani našeg fudbala zabavićemo se po završetlu prvenstva a sada o jednom konkretnom slučaju.

U 27. kolu Međuopštinske lige Jedinstvo iz Šišave je gostovalo u Maloj Biljanici i poraženo od Marjan MB ali Šišavci imaju zamerke na arbitražu ili bolje rečeno ogorčeni su na sudiju Gorana Đokića iz Konopnice za koga tvrde da je sve vreme trajanja utakmice bio na strani domaćina. Pored te opšte konstatacije Šišavci imaju i konkretne zamerke na „greške“ sudije za koje tvrde da su bitno uticale na ishod utakmice.

-Kod rezultata 1:0 za nas neposredno pre izjednačenja domaći igrač je igrao rukom i tako sebi stvorio prednost, sudija je ostao nem i priznao pogodak, Priznao je domaćinu još jedan pogodak koji je postignut iz ofsajda. Namerno je unosio nervozu u našem timu izazivajući igrače da načine neki nepromišljen gest. Da bi nam se još više narugao izmislio je jedanesterac u našu korist kojeg nismo namerno realizovali a kako bi napravio neku „ravnotežu“ isključio je igrača gostiju kada je utakmica već bila odlučena- kaže Žarko Kostić, prvi čovek kluba iz Šišave i dodaje – ako je ovo ono što je on izjavio na jednom skupu da može namestiti utakmicu a da niko ne posumnja ovo je bilo jako prozirno a zbog te izjave je i skinut sa liste sudija JO.

Goran Đokić je iskusni sudija, nekada bio na višem rangu, nije sudio jednu polusezonu a onda je opet vraćen na listu.

-Priča se su ga vratili oni po čijem nalogu je i bio pristrasan u jednoj problematičnoj utakmici koja je bila inicijalna kapisla za skidanje sa liste i zbog toga su ga ti isti vratili. Za njega u se u fudbalskim krugovima govori da je „specijalac“ odnosno onaj koji sudi po zadatku nečijem ili svom. Pa pre par kola napravio je pravi haos na utakmici u Grdelici doveo je do incidenta i opet nema konsekvence. Svako neka zaključuje za sebe ja sam zaključio da je on pod nečijom zaštitom a zašto to najbolje on zna – zaključuje Kostić.

U klubu ističu da su uvek bili za fer i korektno suđenje da se nisu bunili ni kad su ispadali iz .lige ali kažu da j komšija Đokić preterao.

 

Objavljeno: 27.05.2019 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca