Fudbal – Braća Stanković napustila Rosulju

Više od dve nedelje fudbaleri Vlasine se pripremaju za nastavak prvenstva Srpske lige Istok. Na treninzima pod rukovodstvom Dragana Nikolića radi nešto više od dvadesetak fudbalera i s obzirom da se radi o zimskim pripremama za sada su uslovi za rad zadovoljacajući. Iz jesenjeg igračkog kadra nema braće Miloša i Dušana Stankovića, Milana Mladenovića, Marka Jovanovića i Milana Kostića.

Brzonogi Miloš Stanković se preselio u redova Zlatibora iz Čajetine, člana Prve lige Srbije. Sem pomenute petorke po fudbalskoj čaršiji kolaju priče da se za odlazak sprema i golman Miodrag Mladenović i još par igrača. Za sada nema zvučnih pojačanja, jedino novo lice je Dalibor Blagojević koji je pristigao iz Gornjeg Stopanja. Po svemu sudeći najveća prolećna pojačanja biće Bojan Milošević i Filip Miljković koji su veći deo jesenje polusezone odsustvovali zbog povreda.

Vlasina je prvi deo takmičenja završila na 4. mestu sa 27 bodova, šest manje od prvoplasirane Jagodine i tri boda zaostatka za Sinđelićem koji se nalazi na drugoj poziciji.

Pojavile su se i priče da bi u viši stepen takmičenja, Prvu ligu Srbije, sem prvaka mogao da se plasira i drugoplasirani klub zbog navodne reorganizacije takmičenja, pa bi tako Vlasina imala više šanse za povratak u društvo prvoligaša. Iako su priče bez osnova, jer po propisima FSS pravila takmičenja se mogu menjati ali da važe tek od narednog prvenstva, u našem fudbalu je sve moguće pa i protivzakonito ponašanje.

U godini kada se obeležava sto godina od osnivanja Vlasine bilo bi poželjno da se od jeseni opet igra prvolgaški fudbal ali za to je potrebno mnogo i čini se da ljudi koji rukovode srpskoligašem sa Rosulje nemaju taj cilj ili se to javno ne saopštava. Na osnovu dosadašnjih aktivnosti u prelaznom roku čini se da je cilj da se održi mesto u gornjem delu tabele tako da navijači neće imati priliku da sto godina Vlasine proslave plasmanom u viši rang.

 

Objavljeno: 07.02.2020 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca