Fudbal – „Čili“ najbolji u godini na izmaku

U organizaciji Opštinskog fudbalskog saveza Vlasotinca prvi put su na svečanosti u SRC“Vlasina“ dodeljena priznanja najboljim pojedincima i organizacijama na teritoriji opštine Vlasotince. Obraćajući se prisutnima Radovan Stanković, predsednik Saveza, govorioje o razlozima za ustanovljenje ove manifestacije među kojima je istakao nedovoljnu zastupljenost fudbalskog sporta u tradicionalnoj akciji Sportskog saveza – Sportista godine.

Skupu se obratio i Petar Šušulić, profesor fizičke kulture u penziji i prvi predsednik Saveza formiranog 1977. godine koji je govorio o istorijatu vlasotinačke fudbalske organizacije.


Priznanja su dodeljena u 8 kategorija.

Za najboljeg fudbalera u 2021. godini proglašen je Filip Miljković – Čili, igrač Vlasine, koji je ponikao na Rosulji i godinama unazad je jedan od najboljih u redovima vlasotinačkog srpskoligaša.

Za fudbalske nade proglašeni su Emilija Davinić igračica ŽFK Rosulja 2014 i Danilo Miljković FK Vlasina.

Najuspešniji fudbalski sudija u godini na izmaku je Stefan Đokić, koji deli pravdu u Prvoj ligi Srbije.

Trener godine je Vitomir Dojčinović, učitelj kadetske selekcije Vlasine, koji je sa svojim izabranicima osvojio prvo mesto u Drugoj ligi pionira FS RIS.

Najuspešniji fudbalski kolektiv je SU Donja Lomnica, lider Jablaničke okružne lige grupa Istok.

Priznnje za najboljeg fudbalskog radnika u 2021. godini dodeljeno je Aleksandru Joviću za zasluge u reaktiviranju FK Morava iz Gložana koji zauzima prvo mesto u Gradskoj ligi.

Specijalno priznanje za doprinos razvoju fudbala dodeljeno je dosadašnjim predsednicima vlasotinačkog Saveza, Petru Šušuliću, Vlastimiru Lazareviću (posthumno) i Vlastimiru Stamenkoviću.

Priznanje za najboljeg saradnika Saveza pripalo je Opštini Vlasotince, za doprinos razvoju i unapređenju fudbala na području vlastinačkog fudbalskog Saveza.


 

Objavljeno: 12.12.2021 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca