Fudbal – Da li je devet bodova prednosti dovoljno za mirno proleće ?

Za par dana, posle duge pauze, kreće nastavak takmičenja u Srpskoj ligi Istok i vojevanje Vlasine sa ciljem da se zadrži status. Iz ove perspektive taj cilj ne izgleda daleko jer Vlasotinčani imaju devet bodova prednosti u odnosu na one najugroženije klubove, čini se da je to rutinska stvar. Fudbal nije zanimljiv ako se baš sve unapred zna pa i u borbi za status Rosuljci ne mogu biti spokojni.

Verni tradiciji od pre par godina rukovodioci jednog od najstarijih sportskih kolektiva su u pauzi izvršili „hokejašku“ izmenu u igračkom kadru, na Rosulju je stiglo deset novajlija a otišlo je njih devet plus 6 omladinaca tako da će simpatizeri Vlasine još jednom biti u prilici sa gledaju neki novi tim, a ta nova ekipa se već predstavila na kontrolnim utakmicama. Ako je suditi po rezultatima budućnost nije tako obećavajuća, tri katastrofalna poraza od kolega iz srpske lige sa 17 primljenih golova (Dubočica 7, Timočanin i Pčinja po 5 pogodaka u vlasotinačkoj mreži). Posebno je zabrinjavajući poraz od Pčinje na Rosulji kada gosti ne samo da su dominirali nego prosto ponizili izabranike trenera Gmitrovića. Ipak na takozvanoj „generalnoj probi“ u Pirotu Vlasinci su uspeli da savladaju jesenjeg prvaka i uliju tračak nade da nije sve izgubljeno.

I šta ćemo sad ? Ko je prava Vlasina ? Ona sa Rosulje protiv Pčinje ili ona iz Pirota ? Pravi odgovor će uslediti za par dana ili možda neće. U situaciji kad sve može a ne mora ništa, kad je i poraz od Pčinje ništa, teško je doći do pravog odgovora.

Do pravog odgovora je teško doći i na pitanje zašto je 6 omladinaca napustilo Rosulju? Zašto oni nisu priključeni prvom timu umesto nekih njihovih kolega koji su dovedeni ko zna odakle ? Zašto im nije ponuđen stipendijski ugovor i na taj način bi počela renesansa i nastavljena tradicija stvaranja igrača za prvi tim u mlađim kategorijama Vlasine jer se sada na prstima jedne ruke mogu izbrojati „domaći“ igrači u prvom timu vlasotinačkog srpskoligaša?

Pa srećan nam bio nastavak prvenstva sa nadom da će tri pobede prednosti biti dovoljno da se i naredne godine na Rosulji igra srpskoligaški fudbal !

 

Objavljeno: 28.02.2023 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca