Fudbal – Debitant lider međuopštinske lige

Najmlađi fudbalski klub u vlasotinačkoj opštini, Donja Lomnica, koji još uvek ima prefiks Sportsko udruženje za par godina od osnivanja napravio je dobre rezultate. Posle osnivanja klub se prijavio za takmičenje u Gradskoj ligi Leskovac sa namerom da posle tog prvenstva napreduje jer su Lomničani napravili dobar tim. Bez obzira na kvalitetan sastav te godine im je izmakao viši rang. U ponovljenom pokušaju Lomničani su uspeli da se domognu Međuopštinske lige.

Bez obzira što su novajlije u ligi, Lomničani su u jesenjem delu takmičenja bii dominantni i sa 38 osvojenih bodova nalaze se na čelu tabele. O snazi tima rečito govore i podaci da su u 15 utakmica zabeležili 12 pobeda i samo jedan poraz uz dva remija. Donja Lomnica je sa 48 datih golova, ali uz Plantažu, ima i najbolju odbranu sa svega 15 primljenih golova. Za klub iz Donje Lomnice bi se moglo reći da je sastavljen pre svega od iskusnih bivših igrača Vlasine. Svakako da iskustvo Miloša Mitrovića, koji je najbolji strelac sa 17 postignutih golova, Stefana Đokića, Miloša Tošića, Gradimira Đokića, Dušana Mišića, Dušana Anđelkovića… prevazilazi rang Međuopštinske lige.

Najiskusniji i tvorac ovog kluba Ivan Rajković koji je nosio dres Vlasine još u vreme kada se na Rosulji igrao drugoligaški fudbal.

-Zadovoljni smo učinkom u jesenjem delu takmičenja i mislim da smo na pravom putu da na kraju prvenstva prvi prođemo kroz cilj i plasiramo se u viši stepen takmičenja. Naše ambicije se tu ne završavaju ali to su već planovi za budućnost. U tim planovima je i izgradnja igrališta u Donjoj Lomnici jer do sada smo kao domaćini igrali u Konopnici i nešto malo u Šišavi. Nadam se da ćemo uskoro imati sopstveni stadion gde će moći naši meštani da nas bodre – ističe Rajković.

Lomničani su dobro startovali i u takmičenju za Kup, na igralištu u Šišavi ubedljivo su savladali lidera Jablaničke okružne lige, Jedinstvo iz Grdelice, najozbiljnijeg kandidata za osvajanje prvog mesta u JOL i plasman u zonu Jug.

 

Objavljeno: 23.01.2020 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Led Bilbord u centru Vlasotinca

    NOVO !!! NOVO !!! NOVO !!!
  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca