Fudbal – Jablanička okružna igranka

Zađosmo i u drugu polovinu jula, na nekih mesec dana smo od početka novog prvenstva, ozbiljniji klubovi su već počeli pripreme a stiče se utisak da predhodna sezona još uvek nije okončana, iako se takmičenje završilo još pre mesec i po. Ovo se naročito odnosi na lige kojima rukovodi FS Jablaničkog okruga, Jalanička okružna i Međuopštinska liga. Nepoznato je da li su takmičarski organi registrovali utakmice poslednjih kola u JOL i MOL jer na sajtu FSJO, zvaničnom glasilu Okružnog saveza o tome nema podataka, da li sajt nije ažuriran, što nije novo, ili su u pitanju neke druge stvari za sada je nepoznato. Nepoznati su i sastavi liga iako i to ne bi trebalo da predstvlja problem, osim ako ima nešto što se „iza brega valja“.

Po propozicijama stvar je kristalno jasna, u članu 78. gde se govori o obnavljanju liga izričito stoji da po 2 poslednjeplasirana kluba iz obe grupe ispadaju iz JOL tako da klubovi koji su zauzeli 11. i 12. mesto u Istočnoj i Zapadnoj grupi, sele se u niži stepen takmičenja, a to su na Istoku OFK Brza i Gradac iz Konopnice a na Zapadu Moravac iz Pečenjevca i Šumadija.

U propozicijama dalje stoji da ako iz Zone Jug ispadnu tri kluba sa područja FSJO, ispali su Jedinstvo iz Grdelice, Čekmin i Budućnost iz Orašja, iz okružne lige ispadaju i desetoplasirani iz obe grupe a to su Sloboda i Jedinstvo iz Šišave a devetoplasirani igraju baraž za opstanak – Real i Bratstvo.

Ali postoji još jedan stav koji kaže da o sastavima liga i rasporedu klubova po grupama odlučuje Izvršni odbor FS JO vodeći se i dugim kriterijumima osim plasmanom u prvenstvu. Koji su to kriterijumi zna samo par ljudi iz pomenutog organa FS JO kao i neki drugi „faraoni“. Kako tvrde izvori bliski Okružnom savezu u toku je svojevrsna „licitacija“ pa se iz tih razloga ne saopštavaju sastavi liga.

Nekima se osladila prošlogodišnja „igranka“ pa i sada bi da malo zaigraju. Nedavno je Novica Tončev, predsednik FSRIS i potpredsednik FSS i povrh svega ministar srpske Vlade, u izjavi za naš portal rekao da se moraju poštovati propozicije i rezultat ostvaren na terenu. Neće valjda ministar da laže.

 

Objavljeno: 16.07.2021 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca