Fudbal JOL – Nema konačne potvrde o plasmanu u Jablaničkoj ligi

Finalnom utakmicom digravanja za prvaka Jablaničke okružne lige, samim tim i novog člana zone Jug, okončano je prvenstvo u ovoj glomaznoj ligi, sa 26 klubova podeljenih u dve grupe i sada imamo i konačan plasman. Ili nemamo? Zna se da je prvak JOL Mladost 1959 iz Vinarca pobednik takmičenja i novi zonaš. Po Propzicijama takmičenja iz obe grupe JOL ispadaju po pet klubova i još onoliko koliko se vrati i zone Jug. Kako se iz zone vraćaju dva kluba, Moravac Orion i Čekmin to bi značilo da bi iz obe grupe ispalo po 6 klubova. U poslednjem Službenom biltenu br. 26 objavljenom na sajtu FSJO, tih 6 klubova, koji ospadaju su posebno obeleženi – Kumarevo 65, Jedinstvo iz Šišave, Umac, Progres, OFK Brza i Bratstvo. Za sada nije jasno, odnosno nema zvanične potvrde ko ispada iz grupe Zapad jer na sajtu nije objavljen Bilten. Da li je ovo propust ili namera videće se uskoro kad Izvršni odbor utvrdi konačan plasman. Na osnovu tabele trebalo bi da ispadnu Moravac iz Pečenjevca, Real, Mladi Borac, Sloboda, Veliko Trnjane i Bobište. Indikativno je da je IO FSJO zasedao u petak 17. juna ali na dnevnom redu nije bila analiza minulog prvenstva a samim tim nije ni potvrđen konačni plasman po grupama..

Ni pobednik Baraža nije siguran da će u idućem prvenstvu igrati u zoni Jug, jer opet ta odluka zavisi od Izvršnog odbara. U članu 79. Propozicija stoji da Izvršni odbor ima pravo da nezavisno od plasmana utvrdi koji klub ide u viši stepan takmičenja. Ne bi bilo iznenađenje da u zonu Jug umesto Vinarčana ode Jedinstvo iz Bošnjaca koje je već jedom dobilo naklonost IO kada je zbog napuštanja takmičenja pre kraja prvenstva iz zone Jug trebalo da ide u Međuopštinsku ligu ali je mimo propisa pomilovano i postalo član JOL. Postoje mišljenja da zbog toga nisu ispoštovane propozicije iz prošlog prvenstva koje su predviđale da obe grupe JOL imaju po 10 članova, naprotiv, grupe su povećane na po 13 klubova. Ako se već odstupalo od odredbi akta koji reguliše takmičenje zašto se to ne bi ponovilo. Sve su glasnije priče da se razmišlja da Jablanička okružna liga broji 18 umesto 16 klubova koliko je predviđeno Propozicijama.

Krajnje je vreme da se donese konačna odluka jer klubovi trebaju da planiraju predsezonske aktivnosti počev od finansijskih sredstava do pojačanja igračkog kadra.

 

Objavljeno: 20.06.2022 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca