Fudbal – Jutro ne obećava regularnost

U subotu i nedelju počelo je novo fudbalsko prvenstvo za koje se svi iskreni ljubitelji fudbala nadaju da će biti kvalitetnije i regularnije od onih ranije ali ako se po jutru dan poznaje onda su u zabludi svi oni koji očekuju da će se nešto promeniti na bolje. Prvu grešku u koracima ,rečeno košarkaškom terminologijom, napravili su oni koji su zaduženi za vođenje takmičenja i rukovođenje Fudbalskom organizacijom u Jablaničkom okrugu. Tri nedelje pre zvničnog početka sezone Sekretarijat IO FSJO doneo je odluku, koja je objavljena na sajtu ove organizacije, da u cilju poboljšanja suđenja, samim tim i kvaliteta takmičenja, odigravanje utakmica dve lige pod ingerencijom FSJO deli se u dva termina to jest utakmice Međuopštinske lige bi se igrale subotom popodne ili nedeljom prepodne dok je za mečeve Jablaničke lige rezervisana nedelja i to u popodnevnom terminu. Ovakvom odlukom a posebno obrazloženjem najuže rukovodstvo je priznalo da u okrugu nema dovoljno kvalitetnih arbitara za suđenje utakmica u dve pomenute lige, što jesete istina i što je potvrđeno na mnogim utakmicama u prošlim prvenstvima i ste strane odluka je na mestu.

 

Pod nečijim pritiskom, sudijske organizacije ili klubova ova odluka nije ispoštovana pa su utakmice igrane kad je kome odgovaralo uglavnom u terminima iz prošlog prvenstva. Sudijska organizacija bi imala razloga za promenu odluke Sekretarijata iz razloga što bi se mnoge „sudije“ koje su iškolovali našli ispod crte odnosno ne bi zadovoljile kriterijume za vođenje mečeva Međuopštinske i Jablaničke lige pa bi se postavilo pitanje kakav to kadar oni školuju. Da organizacija nema poverenje u svoje mlađane kolege govori i podatak da su na liste ostali arbiti koji su odavno stasali za „sudijsku penziju“. Ako odluka Sekretarijata nije ispoštovana na pritisak klubova koji imaju opravdane razloge, subota nije svima neradni dan a mnogi igrači amateri tog dana rade onda Savez snosi odgovornost što nije uvažio tu činjenicu prilikom donošenja odluke. Na kraju ljudi iz saveza se nisu ni potrudili da odluku o novim-starim terminima za odigravanje utakmica objave na sajt koji bi trebao da bude sredstvo obaveštavanja svih zainteresovanih a ne da služi za unošenje zabune.

 

Ako se ima u vidu da su i ranije pravljeni slični propusti ( zdravstvena zaštita igrača i drugih na utakmicama i sl.) možemo pretpostaviti kako će se odvijati novo prvenstvo.

 

Objavljeno: 20.08.2018 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca