Fudbal – „Kozmetički salon“ na fudbalskom istoku

Pre dvadesetak dana Fudbalski savez Srbije uveo je privremene mere u FS Regiona istočne Srbije i imenovao članove rukovodstva čiji je zadatak pre svega da usaglasi akte Saveza sa aktima FSS i organizuje izbore koji treba da počnu sa prvim danom avgusta.

Iako javnosti nisu saopšteni konkretni razlozi za uvođenje vanredne situacije u FSRIS može se osnovano sumnjati da je sve urađeno smišljeno ali sa postojećim razlogom – izborima. Kako drugačije protumačiti činjenicu da je FSS ranije za kašnjenje izbora koji su se trebali održati ovog proleća u sredstvima javnog informisanja krivio rukovodstvo FSRIS zbog neusklađenosti propisa sa novim Statutom FSS. U maju ove godine usledio je konkretni zahtev FSS, potpisao Jovan Šurbatović, da se što hitnije usaglase akta sa Statutom. U dopisu su i pojedinačno navedene primedbe. RIS je od svojih članica zahtevao da prilagode svoje statute. U tom cilju zakazana je sednica IO FSJO početkom meseca da bi odmah „naprsno“ bila odložena i do sada nije održana.

Zašto je otkazana sednica IO FSJO ? Verovatno po nalogu onih koji su uveli privremene mere jer su procenili da je lakše u okolnostima privremenih mera sprovesti izbore i isforsirati „svoje“ kandidate i dovesti svoju „struju“ na vlast koja će trajati do sledećih privremenih mera.

Da je sve ovo manipulacija i lakrdija dovoljno je pogledati sastav privremenog organa koji će rukovoditi savezom do izbora, velika većina njih su bili članovi IO FSRIS koji je ovim merama stavljen van snage od potpredsednika Vlade Gašića do generalnog sekretara Hadži Jovana Đorđevića, ljudi koji su najodgovorniji za kašnjenje usklađivanja akata FS RIS sa Statutom FSS.

Sve nam ovo govori da se u izborima spremaju promene ali kozmetičke.

 

Objavljeno: 28.07.2022 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca