Fudbal, Kup FSJO – Vlasina i Donja Lomnica idu dalje

Od devet vlasotinačkih klubova, koliko ih je bilo na početku Kupa Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga, plasman u četvrtfinale izborili su Donja Lomnica i Vlasina, dva objektivno najjača fudbalska kolektiva na području opštine Vlasotince.

Lomničani su osminu finala prošli bez „ispaljenog metka“ jer igrači Moravac Oriona se nisu pojavili na megdan lideru JOL-a Istok. Vlasina je morala da se „pomuči“ u Bobištu protiv istoimenog domaćina, dva stepena nižerangiranog rivala – Bobište – Vlasina 1 : 5. Ovo jeste dobar rezultat, bez obzira na snagu rivala Vlasotinčana, jer bilo je slučajeva da su Rosuljce iz ovog takmičenja izbacivali nižerangirani klubovi (Mladi Borac, BSK …) Da li ovo znači da je srpskoligaš sa Rosulje ozbiljno shvatio takmičenje u kome je postigao jedan od najvećih uspeha u stogodišnjoj istoriji, plasman u četvrtfinale KUP-a SCG 2005. godine, videće se već u narednoj fazi takmičenja.

Rezultati osmine finala KUP-a fSJO:
Donja Lomnica – Moravac Orion 3:0 SR,
Bobište – Vlasina 1:5,
Jedinstvo (G) – Pusta Reka 1:2,
Atletiko – GFK Dubočica 0:1,
Jedinstvo (B) – Jedinstvo (GS) 3:1,
Umac – Radan 0:2,
Plantaža – Sloga (L) 1:1 pen 4:5,
Čekmin – Jablanica 5:2.

U četvrfinale Kupa FSJO plasirali su se Pusta Reka, GFK Dubočica, Jedinstvo (B), Radan, Sloga (L), Čekmin, Donja Lomnica i Vlasina.

 

Objavljeno: 17.03.2022 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca