Fudbal, Kup „Jovan Stojanović Pajsa“ Finale, FK Vlasina – FK Polet Stajkovce 3:0 (2:0)

Vlasotince, stadion Rosulja , gledalaca : 200 , sudija Milena Ristić (Vlasotince) , strelci : Milić u 9. Stojković u 33. i Miljković u 81.(z jedanesterca)

Vlasina : Marković (M.Milić) Miljković Blagojević 7(Pekić ) V.Stojković Petrović Marinković (Stevanović ) Stanković (Nikolić ) Mitrović (Jović ) I.Milić (Pejčić ) Vlajković (Ranđelović ) A.Stojković .

Polet : Nikolić M.Stojanović D.Jović (S.Jović ) F.Đorđević Milenković Petrović (N.Đorđević ) S.Cvetković S.Stojanović Stanković M.Cvetković Stpjiljković .

Igrač utakmice : Miljković

I pre finalne utakmice Vlasina je bila favorit svi elemrenti su bili na strani Vlasotinčana od igračkog kadra do budžeta. Prognoze su govorile da će Stajkovčani biti srećni ako prime manje od 10 golova. I otošli su „povrtari“ srećni osvojili su pehar namenjen finalisti ovog značajnog takmičenja, imaju u svojim redovima najboljeg golmana ali i nisu se obrukali, iako im u prvenstvu ne ide, pružili su dostojan otpor srpskoligašu što za njih može biti od presudnog značaja za takmičenje u Jablaničkoj okrzžnoj ligi.

Po onome što su pokazali Vlasinci, lišeni nekoliko standardnih prvotimaca, mož se reći da su lako došli do trofeja ali uz mnogo nerealizovanih šansi, pre svega tahvaljujući čuvaru mreže gostiju, koji se baš proslavio u ovom finalu bez obzira na tri primljena gola. Stajkovčani su pokazali da imaju mnogo veći potencijal od onoga što pružaju u takmičrnju u JOL i samo je pitanje dana kad će i njima krenuti.

Organizacija finala je bila besprekorna, na nivou velikih fudbalskih predstava. Opštinski fudbalski savez, na čelu sa Radovanom Stankovićem , predsednikom, se baš potrudio da sve protekne bez problema.


Vladica Stojanović, Marko Nikolić, najbolji golman i najbolji igrac Filip Miljković

Na kraju ovog praznika fudbala dodeljene su nagrade i priznanja, pehare Vlasini pobedniku Kupa, i Poletu, finalisti, kao i priznanja Marku Nikoliću, naboljem golmanu i Filipu Miljkoviću, najboljem igraču, uručio je Vladica Stojanović, sin Jovana Stojanovića Pajse, nekadašnji fudbaler Rosuljaca, danas uspešni privrednik.Zoran Stojičić, predsednik Udruženja "InfoDesk" i Radovan Stanković, predsednik Opštinskog fudbalskog saveza

Za zasluge na afirmaciji ovog takmičenja kao i vlasotinačkog fudbala, Radovan Stanković, predsednik vlasotinačkog saveta, uručio je plaketu informativnom portalu InfoDesk Vlasotince. Plaketa je dodeljena i Vladimiru Kociću i biće mu uručena naknadno.


 

Objavljeno: 16.09.2021 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca