Fudbal: Mladost (Batulovce) izborila jedinstvenu ligu

Među šest klubova sa područja OFS Vlasotince koji su se takmičili u Jablaničkoj okružnoj ligi u prvenstvu 2021-22. bio je i FK Mladost iz Batulovca. Za Batulovčane je minulo prvenstvo bilo debitantsko jer su posle reaktiviranja morali da prođu put od najnižeg stepena takmičenja, preko Međuopštinske lige, do JOL u kratom vremenskom periodu. Plasman u viši rang je došao u nezgodnom trenutku jer se nakon takmičenja u dve grupe predviđao povratak na stari sistem, odnosno spajanje dve grupe u jedinstvenu ligu što je značilo da će skoro polovina klubova grupe Istok morati da ispadne. Nezgodna pozicija za novajliju.

-Znali smo da nas čeka iscpljujuća borba za svaki bod odnosno za svaki gol pa smo morali da pojačamo igrački kadar. Nije bilo lako pronaći fudbalere koji bi bili prava pojačanja, ipak su resursi ograničeni a i uslove koji su postavljali pojedinci nismo mogli da ispunimo, ali uspeli smo da sklopimo solidan sastav. U jednom periodu smo bili nadomak klubovima koji su bili kandidati za najviši plasman. Ipak zadovoljni smo jer smo uspeli da izborimo opstanak u jakoj konkurenciji što je i bio naš cilj – kaže Miloš Mitić, jedan od najiskusnijih igrača Mladosti.

Na kraju takmičenja klub iz Batulovca je sa 37 bodova zauzeo 7. mesto na tabeli koje garantuje opstanak u ligi. Mladostaši su sa 60 postignutih golova ili u proseku nešto manje od tri po utakmici 4. po efikasnosti.

Meštani Batulovca vole fudbal, utakmice mladosti prati veliki broj navijača i poklonika ovog sportskog kolektiva. Mnogi od meštana u skladu sa mogućnostima pomažu klub dobrovoljnim radom ili materijalno, a u pomoć pritekne i mesna zajednica. Batulovčki klub ima, što se tiče infrastrukture, odlične uslove, među najboljima u ligi, ali se trude da ih i dalje poboljšavaju.

-Kod nas nikad nije bio problem sa opremom ili izmirenjem troškova prema Savezu, sudijama. Ukoliko trenutno ne bude novca na računu meštani priskaču u pomoć. Sad imamo plan da dogradimo objekat u kome se nalaze prostorije kluba a predstoje nam i još neki infrastrukturni radovi – ističe Milan Jović, član uprave kluba i sam donator.

Već sada Batulovčani imaju infrastrukturne uslove i za viši rang, za godinu dana biće još bolji, a da li imaju i ambicije da se nađu u zonskom stepenu takmičenja obzirom na do sada ostvareni napredak.

-Svaki klub koji je u takmičenju teži ka najvišim rezultatima, to se odnosi i na nas i svakako da je cilj da i dalje napredujemo, a kada bi taj cilj mogao biti ostvaren videćemo, za sada smo tu gde jesmo – zaključuje Jović.

 

Objavljeno: 24.06.2022 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca