Fudbal – Mladost direktno u osmini finala kupa

U sredu 14. marta na programu je bilo 2.kolo Kupa na području FS Jablaničkog okruga u kojem su se našla i pet kluba s područja OFS Vlasotince tri su izborila prolaz u narednu rundu takmičenja. Mladost iz Batulovca je kao domaćin na igralištu u Konopnici savladala Moravac sa 3:1 dok su igrači Progresa u Ladovici posle izvođenje penala morali da pruže ruku kolegama iz Kumareva, u regularnom vremenu rezultat je bio 2:2. Ostala tri meča u kojima su akteri bili vlasotinački klubovi pobednici su prošli službenim rezultatima zbog odustajanja rivala od takmičenja. Derbi – Polet 0:3 , Bratstvo – Gradac 3:0 i Jedinstvo – Mladi borac 3:0. I nisu samo rivali odustali u tri utakmice u kojima su učesnici vlasotinački klubovi, to se desilo još na tri meča, a to znači da je polovina od 12 susreta nije igrana zobg odustajanja od takmičenja jednog od učesnika.

Ova zabrinjavajuća pojava kao vid nipodaštavanja jednog od dva takmičenja pod ingerenacijom FSJO, treba da zabrine rukovodstvo Okružnog saveza koje je svojim povlađivanjima klubovima samo kumovalo ovakvom odnosu prema takmičenjima i samom Savezu. Najavljuje se da će disciplincki organ izreći neposlušnim novčane kazne ali da li je to adekvatna kazna, jer par hiljada dinara neće mnogo ugroziti klupske budžete ali oduzimanje bodova u prvenstvu bi doprinelo da kazna može da deluje preventivno. Javiće se dušebrižnici sa primedbom da nije isto takmičenje, ali ako je tako zbog čega crveni karton dobijen u Kupu važi i u prvenstvu. Ako je suditi po dosadašnjoj praksi nikom se neće desiti ništa osim nekog blagog ukora ili sitne novčane kazne u zavisnosti o kome se klubu radi, jer i tu nisu jednaki aršini. Jer da nije tako u takmičenja se ne bi primali klubovi sa koji ne ispunjavaju uslove, ne bi pomoć povreženi fudbalerima ukazivale babice, laboranti, zubari ili apotekari, ne bi se tolerisalo niz sumnjivih rezultata u završnicama prvenstava a sa lista bi letela službena lica koja su učestvuvala ili pasivno posmatrala sve te neregularnosti… Na takvim primerima su se neki klubovi osilili pa se mogu ponašati kako im odgovara a Savez preko svega prelazi zatvorenih očiju i zato oni koji su odustali od Kupa, i to posle žrebanja, mogu mirno da spavaju.

U sladećem 3. kolu Kupa derbi će se igrati u Stajkovcu, gde zahuktali Polet dočekuje Jedinstvo iz Šišave. Prilikom žrebanja Batulovčani su imali sreće pa će tako zbog neparnog broja klubova direktno ići u osminu finala kada se u ovo takmičenje uključuju članovi Srpske lige Istok, i zone Jug sa područja FSJO. Ukoliko ne dođe do nekog odustajanja utakmica izmežu Poleta i Jedinstva trebalo bi da se igra u sredu 28.03. od 15.00 časova.

 

Objavljeno: 16.03.2018 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca