Fudbal: OFS Vlasotince – Dodela fudbalskih lopti i obećanja

U predvečerje Dana primirja vlasotinačku fudbalsku organizaciju je posetila delegacija FS Jablaničkog okruga, Marko Mihajlović, predsednik FS JO, Milan Mitić, predsednik sudijske organizacije, i Aleksandar Milenković. Pored rukovodstva vlasotinačkog saveza skupu su prisustvovali i predstavnici svih 11 klubova.

Prisutnima se najpre obratio Radovan Stanković, predsednik OFS Vlasotince, koji je u svom izlaganju napomenuo da je dosadašnji odnos okružnog saveza prema vlasotinačkoj organizaciji bio više nego nezadovoljavajući i da je tretman ne samo prema opštinskom Savezu već i prema klubovima i pojedincima obzirom na veličinu fudbalske organizacije bio prilično nekorektan. Stanković je izrazio nadu da će ova poseta označiti prekretnicu u odnosu okružne i opštinske fudbalske organizacije.

Ovaj skup je imao dva dela, u svečanom svim klubovima su uručene po dve fudbalske lopte. U radnom delu predsednik Mihajlović je izvršio analizu stanja, na osnovu trenutnog plasmana, u klubovima Gradske, Međuopštinske i Okružne lige u kojima se takmiče osam vlasotinačkih klubova. Mihajlović je izrazio duboko verovanje , skoro tvrdnju, da će Morava iz Gložana i Progres Ladovica, koji su trenutno lideri u Gradskoj odnosno Međuopštinskoj ligi, uspeti da se na kraju takmičenja plasiraju u viši rang. I o ostalim vlasotinačkim klubovima Mihajlović se pohvalno izrazio uz sugestije kako bi mogli još više da unaprede svoj rad. Govorio je predsednik okružnog saveza i o mogućem formiranju liga za mlađe kategorije na nivou okruga, odnosno zajedničkih sa Pčinjskim i Topličkim okružnim savezima. U ovom delu predstavnici klubova su postavljali pitanja i iznosili primedbe vezane za takmičenje u ligama pod ingerencijom FSJO.


Primedbe su se uglavnom odnosile na suđenje i odnos prema klubovima za koji su smatrali da nije zadovoljavajući. Navođeni su primeri pristrasnog suđenja na štetu vlasotinačkih klubova. Mihajlović je izbegao da odgovori na konkretne primere ali je savetovao predstavnike klubova da u slučajevima kad su nezadovoljni arbitražom odmah reaguju i obaveste savez.


 

Objavljeno: 12.11.2022 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca