Fudbal, OFS Vlasotince – Vlasotinačko fudbalsko leto

Na skupu predsednika svih članova Opštinskog fudbalskog saveza pokrenute su neke važne inicijative za dalji razvoj i napredak fudbalskog sporta u vlasotinačkoj opštini. Na skupu kome su prisustvovali predsednici fudbalskih klubova Vlasina, Budućnost, Polet, Progres, Donja Lomnica, Jedinstvo, Mladost, ŽFK Rosulja i KMF Rosulja, predstavnici sudijske i trenerske organizacije, izostao je samo predstavnik FS Gradac. Radovan Stanković, predsednik Saveza je predložio obnavljanje opštinske pionirske lige i letnjeg turnira u malom fudbalu kao i utvrđivanje kalendara takmičenja za Kup „Jovan Stojanović Pajsa“.

-Pre par godina imali smo pionirsku ligu koja je kratko funkcionisala ali zbog određenih poteškoća morali smo privremeno da odustanemo, ali sad je pravo vreme da je obnovimo jer je činjenica da su nam ekipe klubova sve starije i pitanje je ko će igrati u klubovima za nekoliko godina. Naši klubovi imaju najbolje infrastrukturne uslove u Okrugu ali se problem javlja kod igračkog kadra i zato je neophodno da se formiraju mlađe kategorije. Ako je nemoguće da svaki klub ima svoju omladinsku školu onda da bar dva kluba oforme zajedničku ekipu mlađih kategorija. Troškove učešća u pionirskohj ligi u delu službenih lica i prevoza pokriće Savez a sukcesivno i nabavku sportske opreme – istakao je Stanković.

Predsednik Saveza je predložio i da se ispita mogućnost da liga krene u najskorije vreme, odnosno posle završetka tekućih prvenstava seniorskih ekipa.

Predstavnici klubova su davali razne predloge kako bi liga mogla da zaživi, konstatovano je da svi igrači moraju imati uredne lekarske preglede kako im ne bi bilo ugroženo zdravlje. Usvojen je predlog Vitomira Dojčinovića predsednika trenerske organizacije da se liga odigra po turnirskom sistemu kako bi se uštedelo na vremenu jer je rok kratak.

Učesnici ovog skupa su prihvatili predlog za obnovu letnjeg turnira u malom fudbalu sa konstatacijom da bi i njega trebalo organizovati u što kraćem roku da se ne bi remetile pripreme Vlasine koja svojim igračima zabranjuje učešće na turnirima dok su pripreme u toku. Napomenuto je da bi nagrada za prvake mogle iznositi oko 200 hiljada dinara.

Kako bi se izbegla situacija od prošle godine, kada je zabršnica Kupa „Jovan Stojanović Pajsa“ igrana u ovoj godini, zaključeno je da se Kup igra u vreme priprema klubova za naredno prvenstvo, tako da bi učesnici ovog takmičenja mogli da iskoriste mečeve u Kupu kao kontrolne, tako da će takmičenje biti odtžano u julu mesecu.

Na kraju ovog skupa najaktivnijim ljudima u klubovima i organizacijama OFS Vlasotince je kao nagradu za rad dodelio sportske trenerke.

 

Objavljeno: 03.06.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca