Fudbal – Opet vanredna subota!

U bogatoj klupskoj istoriji Vlasina je po pravilu svoje utakmice kao domaćin igrala nedeljom u popodnevnom terminu. Po tradiciji, ljubitelji fudbala i pristalice kluba su nedeljno popodne provodili na Rosulji. Izuzetak su bila vanredna kola, kojih je bilo malo, igralo se radnim danom. Bez obzira da li se termin utakmice „gađao“ sa nekim verskim ili državnim praznikom nedelja je bila neprikosnovena, subota je bila rezervisana za mlađe kategorije.

Poslednjih godina utakmice koje bi trebalo da se igraju u nedelju na Vasks se prebacuju dan ranije u subotu, kao da Velika Subota nije deo Vasršnjih praznika. Tek što je prošla Vaskršnja fudbalska subota stiže prvomajska subota. Prvi maj je u nedelju pa su u Srpskoj ligi Istok sve utakmice koje su trebale da se igraju na praznik rada pomerene za subotu a neke i petak. Tako će Rembas, Vlasina, Brzi Brod i Timočanin svoje mečeve igrati u subotu a Piroćanci u petak a ne kako stoji u zvaničnom Rasporedu u nedelju 1. maja. Ko zna šta nas čeka ukoliko se u buduće neki praznici poklope sa nedeljnim terminom fudbalskih utakmica.

Kome je u interesu ovakvo „cimanje“, pre svega publike i navijača koji moraju isplanirati svoje vreme koje posveđuju klubovima, videće se. Ako se fudbal bar deklarativno igra za publiku, ovakvo nepoštovanje, ne samo termina odigravanja, već i drugih relevantnih stvari, već prazni tribine i ako se tako nastavi jednog dana će klubovi igrati sami za sebe pred praznim gledalištem. To je pitanje za sve one koji treba da rade za narod, odnosno u ovom slučaju za publiku, jer su za svoj (ne)rad plaćeni javnim parama svih građana. Pre svega se to odnosi na takmičarske organe koji donose ovakve nakaradne odluke. Ta sredstva nisu Alajbegova slama pa se njima može poigravati ko kako želi.

 

Objavljeno: 29.04.2022 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca