Fudbal – Orašani na rubu provalije

Poraz Budućnosti od leskovačke Sloge na Dubravi doneo je velike nevolje Orašanima, sem pada na 9. mesto tabele zone Jug, i borbu za opstanak u narednih pet kola. Jasno je da se Budućnost nalazi u najtežoj situaciji još od plasmana u zonski stepen takmičenja.

Propozicijama takmičenja za sezonu 2020-2021. predviđeno je da iz zone Jug ispada 5 klubova i još onoliko koliko se vrati iz Srpske lige Istok. Trenutna situacija u Srpskoj ligi Istok govori da sa područja koje pokriva zona Jug ispada 4 kluba, (Moravac Orion, SFK Morava, OFK Topličanin i Radan), što znači da će iz zone Jug verovatno ispasti čak 9 klubova, odnosno svi koji su plasirani ispod 7. mesta.

Pred gostovanje u Grdelici Budućnost je na 9. mestu sa 34 osvojena boda. Ispred Orašana su 8. Jedinstvo (GS) sa 35 bodova, 7. Nebeski Anđeli 35, 6. Žitorađa 35, 5. Svetlost 36.
Svetlost iz Badnjevca ima utakmicu više.

Kao što se vidi bodovna razlika između ovih pet klubova je minimalna i najverovatnije dva kluba iz ove petorke će morati u niži stepen takmičenja.

Do kraja prvenstva Orašani tri puta gostuju i to Jedinstvu Grdelica, Čekminu i u poslednjem kolu ekipi Svetlost Badnjevac a domaćini su Nebeskim Anđelima i Jablanici. Igrači Budućnosti nemaju više prava na „kiks“ i u svakoj utakmici moraju dati maksimum kako bi se izvukli iz ove neugodne situacije.

 

Objavljeno: 08.05.2021 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca