Fudbal – Orašani početkom februara pale motore

Zimski odmor za fudbalere je pri kraju, uskoro kreću pripreme za nastavak prvenstva u martu. Stručni štabovi su imali dovoljno vremena da podrobno izanaliziraju jesenji deo takmičenja, izvuku zaključke i pripreme planove treniranja u narednih četrdesetak dana.

Petu godinu za redom Budućnost se takmiči u zoni Jug, u predhodna 4 prvanstva Orašani su stekli dovoljno iskustva da mogu uspešno da kontrolišu svoju poziciju i što bezbolnije stignu do osnovnog cilja , opstanka u ligiuz to i plasman u gornjem delu tabele. Posle jesenjeg dela prvenstva Budućnost sa 29 bodova zauzima 7.mesto na tabeli na samo tri boda manje od trećeg mesta.

-Moramo biti zadovoljni učinkom na polovini takmičenja. U prvenstvo smo ušli sa delimično izmenjenim sastavom pa je novajlijama bilo potrebno vreme da se prilagode ekipi. Kao i sve ekipe imali smo dobrih ali i onih drugih igara. Dobre partije smo pružili protiv Kosanice, Puste Reke i Nebeskih Anđela koji su ujedno i najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela takmičenja. Igramo ofanzivni fudbal i težimo da damo gol više od protivnika – kaže Milun Pejić, trener Budućnosti

Orašani su u minulih 16 utakmica postigli 38 golova, što ih svrstava u efikasnije klubove zone Jug. Najubojitiji strelac je bio Bogoljub Stojanović koji je 11 puta zatresao mrežu rivala, drugi po efikasnosti je Bojan Milenković sa 7 dok je treći na listi strelaca Danijel Malićević sa 6 pogodaka. Među 10 igrača koji su pogađali gol protivnika je i golman i kapiten Aleksandar Stojiljković koji se dva puta upisao u strelce.

Ni jedan fudbaler nije odigrao svih 16 mečeva a najviše ih ima Dejan Petrović 15, zatim slede kapiten Stojiljković, Bogoljub Stojanović i Stefan Janković sa po 14 utakmica dok su jednu manje odigrali Dragiša Milić i Danijel Malićević…

Početak priprema za nastavak takmičenja planiran je za 1.februar kada će se na Dubravi obaviti prozivka a trener Pejić planira odigravanje većeg broja utakmica.

 

Objavljeno: 22.01.2020 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca