Fudbal – Plasman Vlasine ispod očekivanog

Spuštena je zavesa na jesenji deo prvenstva u Srpskoj ligi Istok, nezvanična titula jesenjeg prvaka pripala je Trajalu koji je ovaj deo takmičenja završio bez poraza sa 37 osvojenih bodova, odnosno četiri više od drugoplasirane Budućnosti i čak osam od Radničkog iz Svilajnca. Očekivalo se da će se u borbu za najviši plasman pored Trajala uključiti i Dubočica, Jagodina, pirotski Radnički i Dinamo kao bivši Prvoligaši ali izgleda da je ispadanje iz Prve lige Srbije delovalo daleko negativnije od očekivanja fudbalske javnosti. Svakako da su Vranjanci najviše podbacili i nalaze se pri samom dnu tabele u društvu klubova koji su došli iz zonskog stepena takmičenja, Meševo, Hajduk Veljko i Sloga koja je i najneprijatnije iznenađenje. Najprijatnije iznenađenje je možda plasman Brzog Broda, novajlije u ligi, koji se sa 21 bodom našao u sredini tabele i društvu bivših prvoligaša Radničkog iz Pirota, Jagodine i Dubočice za kojima zaostaje bod, odnosno dva.

U one koji nisu napravili željeni plasman može se ubrojiti i Vlasina koja je posle 15 odigranih kola zauzela 10. mesto sa 20 od mogućih 45 bodova. Sigurno je da su navijači i fudbalska javnost u gradu na reci čije ime nosi klub, očekivali više, plasman ako ne među prvih 3 onda bar među pet istočnih srpskoligaša. I pre početka prvenstva iz kluba su stizale informacije da bi zadovoljavajući plasman Vlasotinčana bio među prva tri kluba. Te najave su bile potkrepljene konstatacijom da Rosuljci imaju jači sastav u odnosu na predhodno prvenstvo, te da je angažovan stručnjak specijalista za fizičku pripremu po čijem programu su se i odvijale pripreme pre početka takmičenja ali i kasnije. Kako se odvijalo prvenstvo stekao se utisak da fudbaleri u pogledu kondicije nisu nešto napredovali, naprotiv.

Optimizam se zasnivao i na činjenici da je u klub doveden i najbolji strelac Srpske lige Istok u predhodnom prvenstvu, koji jeste dao dosta golova, ali se postavlja pitanje kome i da li su ti golovi doneli prevagu u odnosu na rivale. Posle trećeg kola sa mesta šefa stručnog štaba se povukao Dragan Nikolić a sa njim je otišao i njegov pomoćnik Bojan Stojanović, perspektivni mladi stručnjak. NJihovo mesto su zauzeli dvojica trenera iz Niša.

Dok se ne urade podrobnije analize, statistika pokazuje sledeće. Od 15 utakmica Vlasina je trijumfovala 6 puta (Rembas, Jedinstvo, Meševo, Sloga, Hajduk Veljko i Dinamo) 7 puta su Vlasinci napuštali teren pognute glave (Jagodina, Timočanin,Brzi Brod, Radnički Svilajnac, Pčinja, Budućnost i Dubočica) u dva meča nije bilo pobednika (Radnički Pirot i Trajal). Gol razlika plus 1 (22:21). Na pet utakmica Rosuljci nisu uspeli da postignu gol (Brzi Brod, Radnički Pirot, Radnički Svilajnac, Trajal i Pčinja). Jedinu pobedu na gostovanjima Vlasotinčani su ostvarili u duelu sa Meševom a jedini poraz na Rosulji doživeli od Budućnosti. Najubedljivija pobeda protiv Dinama na Rosulji 6:2 dok je najubedljiviji poraz u Mrštanu protiv Dubočice 1:6.

Poseta na Rosulji je bila dobra, možda čak i među najboljim u ligi ali mečeve sa Rosulje gledalo je daleko više ljudi jer se uprava kluba pobrinula da i u ovom prvenstvu omogući svima koji nisu bili u mogućnosti da dođu na stadion, ali i ljubiteljima fudbala ma gde se oni nalazili, u zemlji ili inostranstvu, da putem Jutjub kanala Infodesk Vlasotince, u direktnom prenosu, prate sve prvenstvene utakmice Vlasine na Rosulji i na gostovanjima.

 

Objavljeno: 24.11.2021 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca